Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KOK:n puheenjohtaja pohti golftähtien motiiveja – oliko pelko zikaviruksesta vain tekosyy jäädä pois Riosta?

Moni huippupelaaja jäi pois sunnuntaina päättyneestä miesten olympiagolfista, jonka voitti Britannian Justin Rose.

Urheilu
 
ANDREW BOYERS / Reuters
Ruotsin Henrik Stenson (vas.) voitti hopeaa, Britannia Justin Rose kultaa ja Yhdysvallat Matt Kuchar pronssia miesten olympiagolfissa.
Ruotsin Henrik Stenson (vas.) voitti hopeaa, Britannia Justin Rose kultaa ja Yhdysvallat Matt Kuchar pronssia miesten olympiagolfissa. Kuva: ANDREW BOYERS / Reuters

Golf palasi Riossa olympialajiksi 112 vuoden tauon jälkeen. Miesten turnaus saatiin päätökseen sunnuntaina, kun Britannian Justin Rose kruunattiin olympiavoittajaksi.

Miesten olympiagolfia varjosti, että moni maailman kärkipelaajista jätti kisan väliin. Maailmanlistan neljä parasta ( Jason Day, Dustin Johnson, Jordan Spieth ja Rory McIlroy ) eivät olleet mukana Riossa.

Suuri osa poisjääneistä perusteli ratkaisuaan zikaviruksen pelolla.

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach kyseenalaisti miesten turnauksen jälkeen golftähtien motiivit. Bach kysyi, kiinnostivatko PGA-kiertueen päätöskisa ja 10 miljoonan dollarin palkintopotti olympialaisia enemmän.

Ehkä pelko zikaviruksesta oli vain tekosyy, KOK:n puheenjohtaja pohti.

”Näemme nyt keskustelua golfyhteisössä. Oli selvästi monia eri syitä jättää Rio väliin, jotka eivät liittyneet zikavirukseen”, Bach sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Bachin puheista oli rivien välistä luettavissa, että KOK haluaisi kansainvälisen golfkalenterin muuttuvan jatkossa sellaiseksi, että se suosii olympialaisia.

Tänä vuonna esimerkiksi golfkauden viimeinen arvoturnaus PGA Championship pelattiin vain puolitoista viikkoa ennen olympiagolfia.

KOK tietysti toivoo, että neljän vuoden päästä Tokiossa kaikki miesten kärkipelaajat ovat olympialaisissa mukana. Se voi hyvinkin toteutua, sillä Riossa mukana olleet golfaajat kehuivat kesäkisojen tunnelmaa.

Esimerkiksi Suomen Mikko Ilonen totesi, että Rion väliin jättäneet huiput saattavat katua päätöstään myöhemmin. Myös kultamitalisti Rose hehkutti olympiagolfia.

”En tiedä, kuka ei haluaisi olla mukana mahtavassa kilpailussa”, Rose sanoi.

”Rakastan kisata kovimmalla mahdollisella tasolla, ja minulle olympialaiset tarkoittavat sellaista. Parhaista parhaat kilpailevat vastakkain.”

Riossa hopealle jäänyt Ruotsin Henrik Stenson oli katkerasta tappiosta huolimatta samoilla linjoilla.

”Tämä oli uusi kokemus meille golfaajille. Se oli kerran elämässä -mahdollisuus, ja olen innoissani, että tulin tänne”, Stenson sanoi.

Olympiagolfin naisten turnaus alkaa Riossa keskiviikkoa. Naisissa ei ole samaa ongelmaa kuin miehissä, sillä lähes kaikki maailman parhaat ovat mukana.

Suomea golfin naisten kisassa edustavat Ursula Wikström ja Noora Tamminen.

Näillä näkymin golfin pitäisi olla olympialaji myös Tokiossa 2020. KOK tekee lopulliset päätökset Tokion olympialajeista ensi vuonna.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!