Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Missä kukat? Tämän syyn takia Riossa ei heitellä kukkapuskia

Riossa jaetaan 812 kultamitalia, 812 hopeaa ja 864 pronssia – mutta ei kukkia.

Urheilu
 
Marcos Brindicci / Reuters
Tenniksen hopeamitalisti Juan Martin Del Potro (vas) pitää kädessään kukkapuskaa tuuraavaa esinettä. Vieressä voittaja Andy Murray,
Tenniksen hopeamitalisti Juan Martin Del Potro (vas) pitää kädessään kukkapuskaa tuuraavaa esinettä. Vieressä voittaja Andy Murray, Kuva: Marcos Brindicci / Reuters

Olympialaisissa on totuttu näkemään, kuinka palkintopallille päässeet urheilijat viskaavat kukkapuskansa yleisön joukkoon.

Riossa tätä ei nähdä, koska ei nähdä kukkiakaan.

Olympiakisojen järjestävät ovat painottaneet kisoissa ympäristöteemaa – vaikka esimerkiksi Rion vesistöt kärsivät ympäristöongelmista ja kisojen golfkenttä rakennettiin luonnonsuojelualueelle.

Ympäristöteema on myös syy kukkien puutteeseen. Mitalistit saavat sen sijaan Rion olympialaisten logosta tehdyn esineen.

”Kukat eivät ole kovin kestäviä. Urheilijat heittävät ne usein menemään”, palkintoseremonioiden järjestelyjä johtava Christy Nicolay huomauttaa National Post -lehden sivuilla.

Brasialaisen Tátil-yrityksen kolmiulotteiseksi suunnittelemassa logossa on kolme hahmoa: yksi vihreä, yksi keltainen ja yksi sininen Brasilian lipun värejä mukaillen.

Esineen ideana on, että urheilijoille jää muisto olympialaisista.

Michael Phelps voi näyttää niitä lapsenlapsilleen”, järjestelytoimikunnan brändijohtaja Beth Lula sanoo.

Palkintoseremonioissa on nähty myös toinen muutos, sillä Rion seremonioissa soi yhden kappaleen sijasta kolme.

Kisoja varten sävelletty kappaleet on nimetty ”perinteiseksi”, ”populaarimusiikiksi” ja ”siistiksi” käyttötarkoitustensa mukaan.

Perinteistä musiikkia soitetaan esimerkiksi uinnissa ja kilpavoimistelussa, populaarimusiikkia koripallossa ja siistiä BXM- ja maastopyöräilyssä.

Luonto ja kestävä kehitys on otettu huomioon myös mitaleissa, joiden metallit on kaivettu maaperästä. Hopea- ja pronssimitalien raaka-aineista kolmannes on kierrätysmateriaalia.

Mitalien nauhoista puolet on tehty kierrätetyistä muovipulloista.

Kisoissa jaetaan yhteensä 2 488 mitalia: 812 kultamitalia, 812 hopeaa ja 864 pronssia. Pronssimitaleita on enemmän sen takia, että osassa lajeista, kuten nyrkkeilyssä, ei otella pronssiottelua.

World Gold Council -sivuston mukaan Rion olympialaisten kultamitali maksaa noin 600 dollaria eli 535 euroa, ja kultamitaleissa kultaa on vain nimeksi.

Lähde: National Post

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!