Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mörö teki mitä piti, SE-ajalla välieriin: ”Vaarana on, että lataus menee yli eikä rentous säily”

Yleisurheilun maanantain päiväkisoissa tehtiin hurjia tuloksia.

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Oskari Mörö aitoi kovaa vauhtia Rion olympiastadionilla.
Oskari Mörö aitoi kovaa vauhtia Rion olympiastadionilla. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Rio de Janeiro

Jos oli edellisyö hurja Rion yleisurheilussa, sama tahti jatkui maanantaina päiväkisoissa.

Puolan Anita Wlodarczyk heitti naisten moukarin ME:n 82,29. Heti perään Kenian Juth Rebet jäi 0,94 sekuntia naisten 3 000 metrin esteiden maailmanennätyksestä.

Rebet alitti matkallaan olympiakultaan yhdeksän minuuttia, 8.59,75.

Suomalaisittain hillona pohjalla oli Oskari Mörön upea juoksu 400 metrin aitojen alkuerissä. Hän teki sen, mitä piti ja mitä oli etukäteen ajatellut – päästä SE-ajalla välieriin.

Mörö juoksi ajan 49,04, mikä alitti neljällä sekunnin sadasosalla vanhan SE:n. Hän juoksi 49,08 kaksi vuotta sitten EM-kilpailuissa Zürichissä. Juoksut kertovat kylmäpäisyydestä ja taktisesta kypsyydestä arvokisoissa.

”Pyrin lataamaan henkiset voimat kauden tärkeimpään kilpailuun. Vaarana on, että lataus menee yli eikä rentous säily.”

Hän tekeekin paljon mielikuvaharjoituksia, kuinka aita pitää ylittää oikein. Jokainen aita käydään mielessä läpi ennen juoksua.

Mörö oli alkuerässään neljäs ja pääsi keskiviikon välieriin 13. nopeimmalla ajalla. Samassa alkuerässä juossut maailmanmestari Nicholas Bett törmäsi viimeiseen aitaan ja hylättiin. Hän oli kiinni jatkopaikassa.

”Kukaan ei voi vetää puolivaloilla”, sanoi Mörö, joka ylittää aidat eri askelrytmillä kuin muut. ”Ei ole yhtä oikeaa, mutta kaikki tuli mitä tilattiin.”

Mörö sanoi yllättyneensä, että aika oli niin hyvä. ”Pieni terävyys puuttui aidan ylityksessä.”

Välierissä hän voi joutua aikansa puolesta juoksemaan sisäradalla. ”Se vähän harmitti, jos sisärata tulee. Minun askelväleillä pystyy juoksemaan kovaa myös sisäradalla.”

Alkuerien nopeimman ajan, 48,37, juoksi Jamaikan Annsert Whyte. Kovin pohjoismaalainen oli toiseksi rynninyt Karsten Warholm. Hän juoksi Norjan ennätyksen 48,49.

Viron Rasmus Mägi juoksi neljänneksi ajalla 48,55. Mägi, 24, oli EM-kakkonen kaksi vuotta sitten. Lajin entisen mahtimaan, Yhdysvaltojen, juoksijoista vain Byron Robinson pääsi jatkoon, 48,98.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?