Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK huojuu kriisin partaalla – valmentaja Mika Lehkosuo: ”En ole huolestunut”

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 15.8.2016
Veikkausliigan huippuhetket 15.8.2016
HJK2KuPS3

Tällaista sulamista ei ole HJK:n kotikentällä Sonera-stadionilla nähty aikoihin. HJK nousi 83. minuutilla 2–1-johtoon ja hukkasi lisäajalla voittonsa. KuPS:n jokseenkin sensaatiomainen nousu voittoon merkitsi samalla, että IFK Mariehamn piti johtonsa liigassa kahden pisteen turvin.

KuPS:n joukkue ilakoi ja remusi pukukopissaan. Joukkue nousi viidenneksi ja pisteen päähän eurocup-paikasta.

”Älkää koskaan luovuttako! Nauttikaa tästä hetkestä”, KuPS:n päävalmentaja Marko Rajamäki huusi englanniksi kopissa.

Klubi pelasi jo neljännen perättäisen voitottoman ottelunsa liigassa, ja yhdeksän pistettä on kadonnut taivaan tuuliin kahdessa viikossa. Eurocup-krapula vai henkinen lama? Kolmen tasapelin jälkeen tuli voiton sijasta tappio. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo oli luonnollisesti vaisuna.

”Ei tässä pelissä, eikä muissakaan ole viimeistely onnistunut. Meillä oli hyvät hyökkäykset, joita emme saaneet vietyä loppuun asti. Annoimme vastustajalle oman huolimattoman syöttöpelin takia vastahyökkäyksiä. Tuntui, että joillain pelaajilla näkyi väsymys tässä kovassa ottelutahdissa”, Lehkosuo sanoi.

Neljässä viime ottelussa HJK ei ole voittanut kuin kerran laukaukset maalia kohti. Tekopaikat eivät ole olleet välttämättä optimaalisia, ja toisaalta tilasto vahvistaa Lehkosuon sanomaa.

HJK nousi johtoon Alfredo Morelosin toisella maalilla ottelussa. Klubi ei onnistunut hallitsemaan johtoasemassa.

”Kun Aapo Halme odotti kentälle pääsyä, yritimme pitää palloa sivurajalla kulmalipun tuntumassa. Tietenkään ei ihan koko viiden minuutin lisäaikaa pysty pitämään palloa, ja sitten he saivat sen yhden tilanteen ja tasoituksen”, Lehkosuo sanoi.

1–1-tasoitusmaalin 66. minuutilla hienolla vapaapotkulla tehnyt Juha Hakola keskitti maalille, jossa Rafinha hävisi ykköspallon ja HJK-topparit olivat myöhässä kakkospallossa. Gbolahan Salami teki 2–2-tasoituksen.

Klubi haki uudestaan johtomaalia. Ratkaisevalla hetkellä Mikael Forssell liukastui KuPS:n rangaistusalueella, ja KuPS käynnisti vastahyökkäyksen. Ensin sitä yritti pysäyttää toppari Lum Rexhepi, sitten Medo, mutta kumpikin hävisi kamppailunsa. Tijan Jaiteh päätti hyökkäyksen maaliin.

”Perusasiat peruspelaamisessa on kunnossa. En ole huolestunut, mutta meidän pitää onnistua valmistautumisessa paremmin, jotta meille ei tule syöttövirheitä”, Lehkosuo sanoi.

HJK:n seuraava kotiottelu on ensi viikon keskiviikkona PK-35 Vantaata vastaan.

Anni Reenpää / Lehtikuva
Alfredo Morelos teki HJK:n toisen maalin.
Alfredo Morelos teki HJK:n toisen maalin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?