Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KHL:n puheenjohtaja: Tappiot eivät ongelma, emme voi kuvitella sarjaa ilman Jokereita

Urheilu
 
Ville-Veikko Kaakinen / HS
Kiekkoliiga KHL:n puheenjohtaja Dmitri Tšernishenko pitää Jokerien asemaa liigassa vahvana.
Kiekkoliiga KHL:n puheenjohtaja Dmitri Tšernishenko pitää Jokerien asemaa liigassa vahvana. Kuva: Ville-Veikko Kaakinen / HS

Jokerien kaksi mennyttä kautta idän jääkiekkoliiga KHL:ssä ovat olleet jonkinlainen menestys. Näin ainakin ajatellaan liigan johdossa.

Mestaruutta Jokerit ei ole voittanut, mutta on tullut osaksi KHL:ää. Yleisömäärät ovat olleet korkeita, ja kiinnostavuus Venäjän puolella riittävän suurta.

”Emme voi kuvitella KHL:ää ilman Jokereita”, KHL:n puheenjohtaja Dmitri Tšernishenko sanoi HS:lle maanantaina.

”Jokerit on keskeinen osa liigaa.”

Jokerit liittyi KHL:ään kaudelle 2014–2015. Tieto uudesta sarjasta julkaistiin kesällä 2013. Silloin kohu kotimaassa nousi yli äyräiden.

Nyt kaksi kautta myöhemmin Jokerit alkaa kuulua itäliigan kalustoon.

”En näe mitään esteitä heidän pelaamiselleen KHL:ssä”, Tšernishenko sanoi Hartwall-areenassa.

Kun Jokerit liittyi KHL:ään, puhuttiin kolmen vuoden sopimuksesta. Omistajiin kuuluva Hjallis Harkimo tarkensi kyseessä olevan taloudellinen sitoumus kolmeksi vuodeksi. Seura on KHL:n jäsen jatkuvalla sopimuksella.

Jokavuotiset miljoonatappiot ovat yksi iso puheenaihe Jokerien ympärillä.

Tappio pyörii jopa yli kymmenessä miljoonassa eurossa. Tšernishenko ei näe asiaa ongelmana.

”Jokerit on näyttänyt hienoja [taloudellisia] tuloksia, ja kyse on yhdistelmästä, jolla tulee nollatulos”, Tšernishenko sanoi ja viittasi KHL:n takaamaan rahoitukseen, joka perustuu tv- ja mainostuloihin.

Tšernishenko sanoi KHL:n tehneen ennätystuloksen tv-näkyvyydessä ja lisää on luvassa, kun Pekingin joukkue Kunlun aloittaa pelinsä.

Kiina on markkina, johon KHL halusi ja kiinalaiset halusivat mukaan, kun Pekingissä järjestetään talviolympialaiset vuonna 2022.

”Kiinassa on kaupallinen potentiaali, kun siellä on 1,6 miljardia ihmistä.”

KHL:n sääntöjen mukaan Kunlunin joukkueen kokoonpanossa on oltava viisi kiinalaista pelaajaa. Koko maasta ei löydy viittä KHL-tasoista kiekkoilijaa, vaikka kuinka tarkasti haravoitaisi.

”He aloittavat nollasta, ja tämä on vasta alkua”, Tšernishenko sanoi. ”Tärkeintä on, että he investoivat ruohonjuuritasolle ja nuoriin.”

Laajentumispuheet ovat kulkeneet KHL:n perässä siitä lähtien, kun sarja perustettiin 2008. Uusien maiden valloittaminen vain yltyi, kun Jokerit otti paikan liigasta.

”Uudet maat ja seurat riippuvat periaatteesta heistä itsestään”, Tšernishenko sanoi ja viittasi siihen, että KHL:n vaatimukset täytyy täyttää, jos mielii mukaan.

Tšernishenko heitti vaihtoehtoina Ruotsin, Britannian, Viron ja vilahti siellä Italiakin yhtenä vaihtoehtona. KHL on asettanut rajakseen noin 30 seuraa, nyt niitä on Kunlunin tultua mukaan 29. Eli tilaa olisi.

Systeemi laajennukselle on yksinkertainen, kun 30 seuran kiintiö on täynnä. Jos mukaan tulee vahva seura vaikkapa lännestä, lentää sillä hetkellä heikoin seura ulos.

Pekingin seura kasattiin nopeasti, mutta Tšernishenko ei ole murheissaan menestyksestä. ”Heillä on vahva joukkue ja ammattivalmentaja.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?