Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

”En paini ennen kuin se puhuu”

Urheilu
 

Sääli, jos paini olisi pudonnut pois olympialaisten lajiohjelmasta.

Uudet säännöt korostavat rohkeaa, reipasta ja aktiivista painia. Molskilla ei enää nyhjätä tyhjästä, eikä pelkästään odoteta vastustajan virhettä.

Paini joutui uudistumaan uhan alla, kun kansainvälinen olympiakomitea uhkasi pudottaa sen kisoista. Nyt paini on varmuudella mukana seuraavissa kesäolympialaisissa Tokiossa.

Paini on kova laji, jossa vastassa voi olla hyvin monennäköisiä vastustajia. Varsinkin itäeurooppalaiset painijat ovat vastustajilleen hankalia.

Takavuosina eräs suomalainen menestyspainija meinasi kieltäytyä kilpailemasta, kun hän näki karvojen peittämän vastustajansa.

”En paini ennen kuin se puhuu”, oli painija todennut vastapäätä seisovasta karvaisesta idän jättiläisestä.

Mikko Ilosen valmentaja Timo Rauhala kaipasi Riossa lisää lajien välistä yhteistyötä suomalaiseen huippu-urheiluun. Rohkeaa puhetta golfvalmentajalta lajilta, joka on yleensä elänyt omaa elämäänsä.

Rauhala kertoi seuranneensa mielenkiinnolla Suomen olympiajoukkuetta Rion kisakylässä. Joukkueessa on paljon potentiaalia, kun se saadaan esiin.

Rauhalan mielestä resepti on yksinkertainen. ”Pitää olla lisää voimavaroja. Ei tule menestystä, jos ei valmennus ei ole kohdallaan”, sanoi Rauhala, joka oli selvästi tyytymätön suomalaisen valmentajan asemaan ja arvostukseen.

Lähin esimerkki urheilun arvostuksesta on Ruotsi. Se on kerännyt Riossa kuusi olympiamitalia. Suomen menestystä verrataan mielellään myös muihin Pohjoismaihin. Myös Tanskalla on kuusi mitalia ja Norjalla kolme.

Monen lajiryhmän valmentajien paikat ovat auki Rion jälkeen.

Esimerkiksi yleisurheilijoiden lajivalmentajien nimiä on pyöritelty eri työryhmissä pitkin kesään. HS:n tietojen mukaan muun muassa keihäänheiton uudeksi lajivalmentajaksi on tulossa Petteri Piironen.

Vuoden valmentajaksi valittu Piironen on jo ”puhdistanut” pöytää ulkomaalaisista. Maailmanmestari Julius Yego ja dopingista epäilty Ihab Abdelrahman eivät enää kuulu Piirosen talliin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!