Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koripallosivusto: Petteri Koponen siirtyy espanjalaisjätti Barcelonaan

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Petteri Koponen on Suomen maajoukkueen kirkkain tähti.
Petteri Koponen on Suomen maajoukkueen kirkkain tähti. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Suomen koripallomaajoukkueen kirkkain tähti Petteri Koponen siirtyy espanjalaisjätti Barcelonan riveihin kaksivuotisella sopimuksella, kertoo koripallosivusto Eurohoops.

194-senttisellä takamiehellä olisi ollut vielä vuosi jäljellä sopimuksestaan. Eurohoopsin mukaan Katalonian ylpeys maksaa moskovalaiselle Khimkille 300 000 dollaria, eli noin 267 000 euroa sopimuksen purkamisesta.

Koponen, 28, heitti viime kaudella venäläisseuran riveissä keskimäärin 9,3 pistettä Euroliigassa ja 11,6 pistettä VTB-liigassa.

Koponen olisi viime kauden Espanjan liigan hopeajoukkueen kesän kolmas hankinta. Seura on hankkinut jo laitahyökkääjä Victor Claverin ja takamies Tyrese Ricen, joka pelasi viime kaudella Koposen seurakaverinsa Khimkissä.

Koposen siirtymisestä NBA:han on spekuloitu joka kesä, mutta siirto Espanjaan olisi sekin askel eteenpäin. Koponen kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa kesäkuussa, että NBA kiehtoo sen verran, että hän pitää mahdollisena sinne lähtemistä myös hiukan heikommalla paketilla joskus tulevaisuudessa.

Koposen pelioikeudet NBA:ssa omistaa Dallas Mavericks, ja sopimuksen pitäisi syntyä Koposen oman arvion mukaan viimeistään parin, kolmen seuraavan vuoden kuluttua. Tähän suunnitelmaan kaksi vuotta Espanjan moninkertaisessa mestarissa sopisi hyvin.

Barcelona on voittanut Espanjan mestaruuden 18 kertaa, mutta kaksi edellistä finaalia se on hävinnyt Real Madridille. Euroopan seurajoukkueiden rankingissa Barcelona on kolmantena TsSKA Moskovan ja Real Madridin jälkeen. Khimki on listan kymmenes.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!