Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mira Potkosen voitto oli etusivun uutinen Irlannissa – ”varman” mitalistin pudottanut suomalaisnyrkkeilijä aiheutti kansallisen järkytyksen

Kyynelehtivä Katie Taylor oli pääkuvana ainakin Irish Timesin, Irish Independentin ja Irish Daily Mailin tiistain lehtien kansissa.

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Mira Potkonen kukisti painavilla iskuillaan hallitsevan olympiavoittajan Katie Taylorin.
Mira Potkonen kukisti painavilla iskuillaan hallitsevan olympiavoittajan Katie Taylorin. Kuva: Rio Gandara / HS

Irlantilaiset eivät olleet uskoa silmiään, kun suomalaisnyrkkeilijä Mira Potkosen käsi nostettiin pystyyn Rion olympialaisten nyrkkeilykehässä maanantaina.

Potkonen oli kukistanut Irlannin kansallisen ylpeyden, hallitsevan olympiavoittajan Katie Taylorin, naisten 60 kilon sarjan puolivälierissä.

Potkonen varmisti Suomelle kisojen ensimmäisen mitalin ja Taylor lähti kyyneleet silmissä kotimatkalle. Se oli irlantilaisille järkytys.

Potkosen voitto nousi Irlannissa etusivun uutiseksi. Kyynelehtivä Katie Taylor oli pääkuvana ainakin Irish Timesin, Irish Independentin ja Irish Daily Mailin tiistain lehtien kansissa.

”Kansakunnan kyyneleet, sankari Katie lähtee kotiin”, Irish Daily Mail otsikoi.

Irish Timesin kannessa Taylorin tappiota kuvailtiin sydänsuruksi.

Irlannissa odotettiin, että Potkonen on hallitsevalle olympiavoittajalle vain suupala. Azerbaidžanin Yana Alekseevnan ja Ranskan Estelle Mosselyn pitivät olla Taylorin päävastustajat.

”Ei ole koskaan ollut irlantilaista olympiaurheilijaa, jota pidettiin niin varmana mitalikandidaattina”, Irish Daily Mailin toimittaja Shane McGrath luonnehti.

Irish Independentin jutussa Potkosta luonnehdittiin ”aggressiiviseksi, mutta mitäänsanomattomaksi vastustajaksi”, joka joskus oli vain kelpo sparraaja Taylorille. Lehdissä muistettiin myös kehua kovalla itseluottamuksella otellutta Potkosta.

PETER CZIBORRA / Reuters
Katie Taylor työnsi tappion jälkeen päänsä pyyhkeeseen.
Katie Taylor työnsi tappion jälkeen päänsä pyyhkeeseen.

Taylor, 30, on ollut viime vuosina nyrkkeilyn suurin naistähti. Olympiavoiton lisäksi hänen ansioluettelossaan on viisi maailmanmestaruutta ja kuusi EM-kultaa.

Potkonen, 35, kilpailee ensi kertaa urallaan olympialaisissa. Hän on entinen kuntonyrkkeilijä, joka alkoi harjoitella tosissaan 27-vuotiaana.

On siis ymmärrettävää, että Taylorin putoaminen mitalijahdista oli irlantilaisille järkytys.

”Olen pahoillani, etten pystynyt palaamaan kotiin toisen olympiakullan kanssa”, Talyor sanoi.

Suomalaisilla on tiistaina mahdollisuus aiheuttaa irlantilaisille uusi järkytys. Purjehtija Tuula Tenkanen yrittää kello 19.05 alkavassa laser radial -luokan mitalilähdössä ohittaa pronssimitalissa kiinni olevan Irlannin Annalise Murphyn.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!