Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen seiväsnaisille pettymys –Nikkanen karsiutui niukasti finaalista

Wilma Murron tulokseksi jäi 430 ja Nikkasen tulokseksi 455. Molemmat tipahtivat finaalista.

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Minna Nikkanen oli ensimmäinen karsiutuja.
Minna Nikkanen oli ensimmäinen karsiutuja. Kuva: Rio Gandara / HS

Suomen seiväsnaiset Minna Nikkanen ja Wilma Murto putosivat molemmat tiistaina seiväshypyn karsinnasta Riossa.

Suomen olympiajoukkueen nuorin urheilija, 18-vuotias Murto ylitti komeasti ensimmäisellä yrityksellä 430, mutta pudotti kolmesti korkeudesta 445.

Nikkanen puolestaan selvitti korkeuden 445 toisella yrityksellään ja korkeuden 455 ensimmäisellä yrityksellään. Seuraavaksi rima nostettiin korkeuteen 460, jonka Nikkanen tiputti kolmesti ja jäi toistaiseksi sijalle 13.

Karsinnan kaksitoista parasta selvisivät lauantaiaamuna Suomen aikaa hypättävään loppukilpailuun.

Nikkanen oli kisan jälkeen kaksijakoisissa tunnelmissa. Hän oli asettanut kisojen ainoaksi tavoitteekseen finaaliin pääsemisen.

”Alkulypyt lupasivat enemmän. Sillä tavalla olen tyytyväinen, jalat tuntuvat hyvältä ja tulos koheni. Mutta harmittaa karsiutuminen”, Nikkanen sanoi Ylen haastattelussa.

Hän on hypännyt tänä kesänä ulkoradoilla 452.

Nikkasta hämmensi finaalin aikana epäselvyys siitä, hypätäänkö korkeutta 460 ollenkaan. Lopulta järjestävät päättivät, että korkeus hypätään.

Nikkanen kisasi olympialaisissa toista kertaa, viimeksi Lontoossa neljä vuotta sitten hän jäi sijalle 26. Somerolainen hyppäsi 460 viime kesän MM-kisoissa Pekingissä, joissa hän sijoittui kymmenenneksi.

Myös Murto kertoi, että parempaankin suoritukseen olisi pitänyt pystyä.

”Periaatteessa kaikki oli ihan ok, mutta ei vain natsannut”, tällä kaudella ulkoradan ennätykseksensä 452 hypännyt Murto sanoi Ylen haastattelussa.

Olympialaiset olivat Murrolle jo kauden kolmannet arvokisat. Nuori suomalaislupaus taivutti talvella alle 20-vuotiaiden naisten maailmanennätykseksi hallissa 471. Amsterdamissa EM-kisoissa hän ylsi seitsemänneksi ja 20-vuotiaiden MM-kilpailuissa pronssille.

Miltä Rion kisat tuntuivat näihin kahteen muuhun arvokisaan verrattuna?

”Yllättävän samanlaista kertaa viisi. Kaikki on täällä isompaa ja kovempaa.”

Karsinnassa nähtiin myös yllätyksiä, kun kisan ennakkosuosikkeihin lukeutunut Fabiana Murer jäi kokonaan ilman tulosta. Murerin kisapäivä alkoi dramaattisesti, sillä putosi lämmittelyhypyllään seiväskuoppaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!