Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Barcelona vahvisti kohusiirron: Koponen siirtyy Kataloniaan

Urheilu
 
Juha Metso
Petteri Koposen edustama venäläinen Himki vaihtuu täksi kaudeksi Barcelonaan.
Petteri Koposen edustama venäläinen Himki vaihtuu täksi kaudeksi Barcelonaan. Kuva: Juha Metso

Siirtohuhut koripalloilija Petteri Koposen ympärillä ovat pyörineet viime päivinä kiivaina. Koposta ollaan viety Himkistä Moskovan kupeesta kohti Barcelonaa, ja nyt siirto on varmistunut.

”Kyllä, hän pelaa meillä ensi kaudella”, Barcelonan toimistosta sanottiin HS:lle. ”Tarkemmat tiedot tulevat vähän myöhemmin”, Maribeliksi esittäytynyt nainen vahvisti.

Koponen on pelannut neljä viime kautta Himkissä ja hänellä oli sopimus vielä täksi kaudeksi Venäjälle. Barcelona joutui ostamaan Koposen irti sopimuksestaan ja verkkosivusto Eurohoopsin mukaan ulosostohinta olisi noin 300 000 dollaria eli hieman vajaat 270 000 euroa.

Maajoukkue leireilee parhaillaan päävalmentaja Henrik Dettmannin johdolla, mutta Koponen on matkustanut Barcelonaan esittäytymään seuralle ja paikalliselle medialle.

”Onhan se hänelle henkilökohtaisesti hieno asia. Barcelona on, missä lajissa tahansa, Euroopan mahtiseura”, Dettmann sanoi.

”Niillä pelaajilla, joilla on haaveena pelata NBA:ssa, tämä kuuluu siihen samaan haavepiiriin”, Dettmann sanoi.

NBA-seura Dallas Mavericksilla on Koposen pelaajaoikeudet, mutta tähän asti Koponen ei ole Yhdysvaltoihin lähtenyt. Yksi iso syy oli suuri rooli Himkissä ja sikäläinen korkea palkkataso.

Barcelonassa pelillinen taso ja vaatimukset nousevat, mutta Dettmann uskoo Koposen olevan valmis.

”Hänen pelipaikaltaan edellinen pelaaja lähti NBA:han, joten siltä osin näkymät ovat hyvät. Tällä tasolla jokainen pelaaja joutuu taistelemaan pelipaikastaan”, dettman sanoi.

Barcelona on ollut aktiivinen siirtomarkkinoilla, kun se palkkasi Victor Claverin ja Tyrese Ricen ennen Koposta. Rice ja Koponen pelasivat kaksi viime kautta yhdessä Himkissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?