Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Potkosen silmäkulma kysymysmerkkinä ennen olympialaisten välierää

Urheilu
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Mira Potkosen vasemman silmän turvotus on pienenä huolena ennen välierää.
Mira Potkosen vasemman silmän turvotus on pienenä huolena ennen välierää. Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Nyrkkeilijä Mira Potkosella on tällä hetkellä Suomen puhutuin silmäkulma.

Potkosen silmäkulma sai vähän tavallista kovempaa osumaa, kun hän otteli Irlannin Katie Tayloria vastaan 60-kiloisten toisella kierroksella. Jäähoito ottelun jälkeen sai turvotuksen asettumaan, ja Potkonen saanee otteluluvan keskiviikon kamppailuun Kiinan Yin Junhuania vastaan.

Ottelulupa välierään on tietysti ensimmäinen askel kohti kultakamppailua, mutta se ei olekaan kaikki tässä tapauksessa. Silmäkulman olisi myös kestettävä kiinalaisen iskut.

Yin Junhua hakee suorillaan ja koukuillaan varmasti osumaa valmiiksi arkaan silmäkulmaan. Kipua Potkonen tuskin hätkähtää, mutta verenvuoto voisi johtaa ottelun keskeytykseen.

Potkosen nyrkkeilyturnaus Riossa alkaa hiljalleen lipua satumaisuuden puolelle.

Vielä Lontoon olympialaisiin 2012 Potkonen, silloin 31, oli liian vanha. Kansainvälinen nyrkkeilyliitto muutti ikärajoja, ja nyt 35-vuotiaana mahdollisuus avautui.

Musta verho uhkasi laskeutua olympiaunelman ylle viime syksynä, kun Potkosen polvesta katkesi eturistiside. Yleensä sen vamman paranemiseen menee kuudesta kuukaudesta jopa vuoteen. Potkonen ja hänen valmentajansa Maarit Teuronen jaksoivat uskoa kuntoutumiseen ja mahdollisuuteen antaa riittävät näytöt.

Aikataulu piti, ja olympialaisten ottelut olivat valmiit alkamaan. Ei ollut helppo ottaa avauskamppailussa voittoa Brasilian nyrkkeilijästä – ja vieläpä hajaäänin. Samanlaisilla hajaäänillä Potkonen pyyhki kehästä ulos Taylorin, joka lasketaan maailman parhaaksi 60-kiloiseksi.

Potkosella ja Teurosella oli suuri unelma päästä olympialaisiin, mutta heillä ei ole aikomustakaan juuttua välieriin. Pronssin se toisi, kun nyrkkeilyssä ei otella erikseen pronssista, vaan välierien hävinneet saavat mitalit.

Pronssi on hyvä juttu, mutta Potkonen katsoo ihan muualle. Nyt olisi kultaa tarjolla.

Ja kultaa voi hyvinkin tulla, jos silmäkulma kestää. Potkonen kestää varmasti.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?