Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brasilialaisyleisön häpeällinen käytös jatkui – buuasi hopeamitalistin kyyneliin

Urheilu
 
SERGIO MORAES / Reuters
Renaud Lavillenie murtui kyyneliin palkintojenjaossa.
Renaud Lavillenie murtui kyyneliin palkintojenjaossa. Kuva: SERGIO MORAES / Reuters

Rion olympialaisten brasilialaisyleisö oli jo toisena päivän peräkkäin huomion keskipisteessä. Eikä tälläkään kertaa positiivissa merkeissä.

Seipään olympiahopeaa ottanut Ranskan Renaud Lavillenie joutui nimittäin kuuntelemaan yleisön vihellystä ja buuaamista ennen palkintojenjakoa. Lopulta Lavillenie murtui kyyneliin.

”Se on kuvottavaa, ja reilu peli puuttuu täysin. Mutta aion jatkaa tästä eteenpäin”, Lavillenie kommentoi Ranskan televisiolle myöhemmin.

Hän joutui yleisön hampaisiin jo edellisenä päivänä taistellessaan olympiavoitosta kotiyleisön suosikin Thiago Braz da Silvan kanssa. Hän arvosteli kisan jälkeen yleisön käytöstä, ja sai osakseen häpeällistä kohtelua uudestaan.

Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) puheenjohtaja Thomas Bach tyrmäsi yleisön käytöksen palkintojenjaossa ”sokeeraavana”.

Myös kisaorganisaation edustajat myönsivät, että yleisön käytös ylitti soveliaan rajat.

”Buuaminen ei ole sopivaa silloinkaan, kun kyseessä on kaksintaistelu, jossa toisena osapuolena on brasilialainen”, tiedotusvastaava Mario Andrada sanoi.

”Aiomme vahvistaa vuoropuhelua brasilialaisten kannattajien kanssa sosiaalisessa mediassa varmistaaksemme, että ihmiset käyttäytyvät soveliaasti menettämättä intohimoa.”

Lavillenie ei ole ensimmäinen olympialaisten urheilija, joka on joutunut brasilialaisten fanien silmätikuksi.

Epäurheilijamaista käytöstä on nähty muun muassa judossa, ja naisten jalkapallossa sekä Yhdysvaltojen että Ruotsin maalivahdeille huudettiin ”zika” muistutuksena zikaviruksesta.

Tenniskatsomossa puolestaan nähtiin harvinaisempi välikohtaus, kun Brasilian ja Argentiinan fanit tappelivat kesken ottelun.

Rio de Janeiron yliopiston urheiluhistorian osaston johtaja Victor Melo sanoo, että ilmiössä on kyse kahden asian yhdistelmästä.

”Ensinnäkin, brasilialaiset ovat aina riehakkaita kannattajia, tämä on yleinen juhla. Lisäksi lajit eivät välttämättä ole kaikille katsojille tuttuja”, Melo sanoo.

”Eli on odotettavissa käytöstä, joka ei ole lajien perinteiden mukaisia. Ja brasilialaiset eivät koskaan käyttäydy kuin eurooppalaiset.”

Lähde: AFP

SERGIO MORAES / Reuters
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!