Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

54-vuotias purjehdustähti on Rion vanhin mitalisti – voitti kultaa, vaikka osa keuhkosta puuttuu

Argentiinalaispurjehtija menetti osan toisesta keuhkostaan syövän vuoksi.

Urheilu
 
Janne Oivio
BRIAN SNYDER / Reuters
Santiango Langen (oik.) ja Cecilia Carranza Sarolin riemu oli rajatonta olympiavoiton ratkettua.
Santiango Langen (oik.) ja Cecilia Carranza Sarolin riemu oli rajatonta olympiavoiton ratkettua. Kuva: BRIAN SNYDER / Reuters

Santiago Lange voitti sekajoukkuekultaa purjehduksen Nacra 17-luokassa Rio de Janeiron olympialaissa. Cecilia Carranza Sarolin kanssa purjehtinut Lange on kisojen vanhin purjehtija ja vanhin mitalisti.

Langen tarinasta tekee erityisen mielenkiintoisen se, että vain reilu vuosi sitten hänellä todettiin keuhkosyöpä. Osana syöpähoitoja Lange menetti osan toisesta keuhkostaan. Sekään ei estänyt voittamasta kultaa. Lange uskoo, että hänen on kiittäminen lajiaan siitä, että kasvain löytyi ajoissa.

”Jos en matkustaisi näin paljon ja ollut sen seurauksena niin väsynyt, niin sitä ei olisi koskaan löydetty. Olin erittäin onnekas”, Lange kertoi BBC:n mukaan.

Lange oli aiemmin voittanut pronssia 2004 ja 2008 olympialaisissa Tornado-luokassa.

”Olen oppinut paljon lajini kautta. Purjehtiessa oppii kärsimään tietyllä tavalla, kulkemaan vaikeiden aikojen läpi ja puskemaan eteenpäin.”

Lange on todellisen purjehdusdynastian isä. Hänen poikansa Yago ja Klaus kisaavat 49er-luokassa. Pojat tulivat mukaan juhlimaan isänsä kultamitalia tuoreeltaan kisan jälkeen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?