Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Euroopan olympiakomitean puheenjohtaja pidätettiin Riossa – myi lippuja laittomasti

Patrick Hickeyn epäillään toimittaneen lippuja trokareille.

Urheilu
 
RICARDO MORAES / Reuters
Rion olympialaisten lippuja liikkuu myös mustan pörssin kaupassa.
Rion olympialaisten lippuja liikkuu myös mustan pörssin kaupassa. Kuva: RICARDO MORAES / Reuters

Euroopan olympiakomitean puheenjohtaja Patrick Hickey on pidätetty Rio de Janeirossa. Hickeyn pidätyksestä kertoo muun muassa BBC lähteenään brasilialaismedia.

Myös Irlannin olympiakomitean puheenjohtajana toimiva Hickey, 71, on pidätetty, koska hänen epäillään antaneen olympialaisten lippuja trokareille, jotka ovat myyneet niitä eteenpäin kiskurihintaan.

Brasilialaismediassa kerrotaan, että Hickeyn pidätys liittyy toisen irlantilaisen Kevin James Mallonin tapaukseen.

Mallonin yrityksen THG Sportsin epäillään jälleenmyyneen Rion olympialaisten lippuja laittomasti. Yritys on kiistänyt väitteet väärinkäytöksistä. Patrick Hickeyn poika Stephan Hickey työskenteli aikaisemmin yrityksessä.

Poliisi pidätti Mallonin, kun hänen hallustaan löydettiin 800 laitonta lippua. Osan lipuista epäillään olevan peräisin Hickeyltä.

Hickey pidätettiin keskiviikkona. Poliisin mukaan Hickey yritti lähteä karkuun, kun häntä tultiin pidättämään.

Rion poliisi on takavarikoinut kisojen aikana yhteensä 1 000 lippua, joita on myyty katukaupassa ylihintaan. Osa lipuista on nimetty Irlannin olympiakomitealle.

Irlannin olympiakomiteasta ei haluta kommentoida asiaa, kun tutkinta on kesken. Myöskään Hickey, jonka kerrotaan voineen pidätyksen aikaan huonosti, ei ole kommentoinut tilannettaan julkisesti.

Hickey on toiminut Irlannin olympiakomitean puheenjohtajana vuodesta 1989. Hänet valittiin Euroopan olympiakomitean puheenjohtajaksi vuonna 2006. Hickey on myös Kansainvälisen olympiakomitean hallituksen jäsen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!