Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tappio puolivälierissä sai Petra Ollin kyyneliin Ylen haastattelussa: ”Ihan järkyttävää”

Suomalaispainija Petra Olli hävisi puolivälierissä kirgisialaisvastukselle 7–14. Mahdollisuudet mitalitaistoon ovat menneet.

Urheilu
 
Rio Gandara / HS
Kirgisian Aisuluu Tynebykova väänsi Petra Ollilta peräti 14 pistettä.
Kirgisian Aisuluu Tynebykova väänsi Petra Ollilta peräti 14 pistettä. Kuva: Rio Gandara / HS

Suomalaispainija Petra Ollin mitalijahti Riossa päättyi tappioon puolivälierissä. Asia ratkesi, kun alle 58-kiloisten naisten sarjassa painiva Olli hävisi Kirgisian Aisuluu Tynybekovalle 7–14.

Taktisesti fiksusti paininut Tynybekova hallitsi tapahtumia matolla ja pääsi alussa 4–0-johtoon. Olli sai vielä vyörytyksellä kolme pistettä, mutta kirgisialainen vain kasvatti johtoaan loppua kohti.

Tynybekova oli selvästi lukenut läksynsä, sillä Olli ei pystynyt parasta asettaan eli iskemään vastustajaan kiinni tämän kainalon alta.

Olli oli ottelun jälkeen itkuinen, ja hänen oli vaikea uskoa lopputulosta.

”Ihan järkyttävää. Paljonko se päättyi, 14–7? Tuli ihan tarpeeksi pisteitä annettua. Ei v**tu tällä tasolla voi 14:ää pistettä antaa”, Olli sanoi Ylen haastattelussa.

”Kaveri oli valmiimpi tähän otteluun, halusi voittaa paljon enemmän. Ei antanut tuumaakaan periksi. En minäkään periksi antanut. Pieniä asioita, mutta selvät luvut. Ei ole paljoa sanottavaa.”

Olli ja ja Tynybekova kohtasivat edellisen kerran MM-kisoissa Las Vegasissa, josta Olli poistui MM-hopea kaulassaan. Tuolloin suomalaispainija oli etevämpi.

”Ikinä ei ole jäänyt kunnosta tai mistään kiinni. Paini on yllätyksellistä. Ei tiedä, mitä siinä tapahtuu. Viimeksi painittiin hänen kanssaan 2–1 vai 3–2 ja nyt 14–7. Huh huh”, Olli sanoi.

”Olisi pitänyt ekaan jaksoon painaa enemmän päälle eikä vain seisoskella matolla. Ei olympiatasolla voi tapahtua tällaista.”

Tappiostaan selvästi järkyttynyt Olli totesi, että Riosta tuli hänelle kokemuksenhakureissu.

Myös Ollin valmentaja Ahto Raska otti tappion raskaasti. Raska poistui välittömästi molskin reunalta ja purki pettymystään viskomalla lippalakkiaan maahan.

”Tappio oli minulle äärimmäinen pettymys, Petralle varmaan kanssa. Mitalia tänne tultiin hakemaan”, Raska sanoi Ylen haastattelussa.

Tynybekova hävisi välierissä Venäjän Zholobova Koblovanille 1–4. Tappion myötä myös Ollin haaveet mitalista kariutuivat. Jos Tynybekova olisi edennyt finaaliin, olisi Ollille avautunut mahdollisuus pronssiotteluun keräilyerien kautta.

Olli tiesi kohtalonsa jo heti tappio-ottelunsa jälkeen.

”Ei se (Tynybekova) mene finaaliin, se on varma. Venäjä ja Japani ovat finaalissa, ja Ollin kisat on taputeltu”, Olli sanoi Ylen haastattelussa.

Suomalaispainija voitti ensimmäisessä ottelussaan nigerialaisen Aminat Adeniyin 8–2,

Ottelun ensimmäinen minuutti oli Ollilta hieman takkuista, ja Adeniyi veikin ensimmäiset kaksi pistettä. Sen jälkeen ottelun loppu oli suomalaispainijan näytöstä.

Olli nousi vielä ensimmäisen erän aikana 4–2-johtoon pujahtamalla nigerialaisen oikean käden alta ja tekemällä näyttävän vyörytyksen. Hän jatkoi vyörytyksiään myös toisessa erässä ja kasvatti johtonsa 8–2-lukemiin.

"Perusmatsi, kaikki meni niin kuin oli suunniteltu. Nyt vain nopeasti viilennystä ja lihakset rennoksi ja kohti uutta matsia”, Ollin valmentaja Ahto Raska kommentoi ensimmäisen ottelun jälkeen.

Rio Gandara / HS
Olli sanoi vastustajan olleen valmiimpi otteluun.
Olli sanoi vastustajan olleen valmiimpi otteluun.
Rio Gandara / HS
Petra Olli voitti avausottelussaan nigerialaisen Aminat Adeniyin 8–2.
Petra Olli voitti avausottelussaan nigerialaisen Aminat Adeniyin 8–2.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!