Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Aituri Möröltä loppuivat paukut

Rion palkintona oli pääsy Timanttiliigan kilpailuun Lausanneen.

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Oskari Mörö välieräjuoksussa.
Oskari Mörö välieräjuoksussa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Rio de Janeiro

Oskari Mörön parhaat voimat jäivät 400 metrin alkueriin Rion olympialaisissa. Toissa yön välierissä hän oli väsynyt ja voimaton.

”Nöyräksi vetää kerta kaikkiaan. Pakki oli Oskulla eilen tyhjä. Kärsitty vatsapöpö, kova alkueräjuoksu ja 35 asteen helle vaativat veronsa”, valmentaja Atte Pettinen sanoi.

Mörö oli välierässään seitsemäs ajalla 49,75. Alkuerissä hän juoksi SE:n 49,04, mutta sekään juoksu ei ollut täydellinen.

”Se ei ollut samaa tasoa kuin juoksut EM-kisoissa [heinäkuussa]. Aika oli parempi, koska olot olivat paremmat kuin Amsterdamissa.”

Loppukilpailuun vaadittiin aika 48,64. Norjan Karsten Warholm oli ensimmäinen finaalista pudonnut juoksija. Viron Rasmus Mägi sen sijaan nähdään ensi yönä Suomen aikaa juostavassa loppukilpailussa.

Mägi meni jatkoon aikavertailun viimeisenä juoksijana.

Välieräjuoksu poiki kuitenkin paikan Timanttiliigan kilpailuun Lausanneen 25. elokuuta.

”Se ja Ruotsi-ottelu on tarkoitus juosta vielä kunnialla”, sanoi Mörö, jota vanha lonkkavaiva oli alkanut jomottaa Riossa.

”Ei tässä mitään koneita olla, välillä pitää öljytäkin”, sanavalmis Mörö sanoi. ”Katsotaan sitten kauden jälkeen, mitä lonkalle kannattaa tehdä.”

Vielä viime syksynä Mörö pelkäsi, että koko tämä kausi on vaarassa kipeän lonkan takia.

Valmentaja Pettinen ja Mörö olivat välierän jälkeen allapäin ja masentuneita, vaikkei siihen ollut syytä. Mörö voi olla tyytyväinen kisamatkansa. Välierien yhteisajoissa hän oli 21. tilalla.

”Yö nosti suoritukset uuteen valoon. Nälkää jäi sopivasti seuraaviin kisoihin”, Pettinen sanoi.

Naisten keihään karsinnassa Sanni Utriainen jäi viimeiseksi tuloksella 53,42. Utriainen lunasti kisalipun Rioon viime vuoden tuloksensa perusteella.

Kalevan kisoissa heinäkuun lopulla hän oli itse sitä mieltä, ettei Rioon kannata tässä kunnossa lähteä. Saavutettua olympiapaikkaa ei mielellään jätä käyttämättä.

”Ihan ihme hukassa tyttö on, kun menee stadionille. En tiedä, millä sen kirouksen saisi pois”, sanoi Utriainen, joka koki vastaavan epäonnistumisen vuosi sitten MM-kisoissa Pekingissä.

Utriainen voitti nuorten maailmanmestaruuden 2010.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?