Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brasiliassa kana on kuivaa ja kala arvoitus – urheilijat hakevat vaihtelua pikaruokapaikoista

Urheilu
 
Ari Pusa Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Sanotaan, että Yhdysvalloissa yrityksen perustaminen kestää kolme tuntia, Suomessa kolme kuukautta ja Brasiliassa kolme vuotta.

Sekö on ollut sitten syynä, kun olympialaisten yhdellä päätukijoista, pikaruokaketju McDonaldsilla, ei ole lainkaan ravintolaa kisojen lehdistö- ja tv-keskuksessa. Ennen on ollut.

Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Riossa saa myös mäkkäriruokaa. Monet urheilijat kantavat röykkiökaupalla muonaa kisakylän viereisestä pikapaikasta.

Olympiakylän buffetti on nähty. Se on sinänsä ihan hyvää ja vaihtelevaa, mutta kolmessa viikossa siihen kyllästyy totaalisesti, myös mediakeskuksessa.

Ruoka on yleensä valmiiksi kylmää ja jäähtyy entisestään, kun sadat ihmiset jonottavat lounasaikaan yhdeksälle kassalle. Ruoka-annos punnitaan kassalla, ja hinta määräytyy painon mukaan.

Brasiliassa syödään paljon punaista lihaa ja näköjään myös makkaraa. Kana on yleensä kuivaa ja kala arvoitus. Lohtakin on. Kasvissyöjällä on hankalampaa.

Aasialaiset ovat mediakeskuksen uutterampia ihmisiä. Isot laukut ja kamerat selässään he painavat kisoissa aamusta iltaan, kuten toki aikaerosta johtuen myös eurooppalaiset. Amerikkalaisilla on helpompaa.

Aasialaisilla näyttää olevan myös erinomaiset unenlahjat. Joka toinen kiinalainen, korealainen tai japanilainen nukkuu pöytien ääressä, tuolissaan ja busseissa.

Eräs kiinalainen oli kuulemma kiertänyt mediabussissa kolme kierrosta olympiapuistoa ympäri, ennen kuin joku oli hennonut herättää.

Itä-Euroopan maiden toimittajilla on omat tapansa. Heillä on yllään samanlaiset verkkarit ja edustusasut kuin maansa urheilijoilla.

Seinänaapurinikin lähtee usein uutiskentälle Armenian huppari päällään. Ehkä suomalaisilla on ollut sama tapa vielä 1920- ja 1930-luvun olympialaisissa. Joku olympiaviisas saattaisi tietää.

Sitten loppukevennys. Miksi Meksiko ei pärjää Riossa?

Koska kaikki juoksu-, hyppy- ja uintitaitoiset ovat karanneet Yhdysvaltojen puolelle.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!