Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kuvaa Usain Boltin ylivoimasta on kutsuttu maailman parhaaksi – mutta kuka sen oikein otti?

Moni on hehkuttanut Getty Imagesin Cameron Spenceriä kaikkien aikojen urheilukuvan ottamisesta. Mutta paikalla oli myös toinen kuvaaja, joka otti lähes identtisen mestariteoksen. Katso, tunnistatko eron.

Urheilu
 
© Kai Pfaffenbach / Reuters
Tämä kuva on Reutersin Kai Pfaffenbachin ottama. Toinen, lähes identtinen kuva, on Getty Images Cameron Spencerin.
Tämä kuva on Reutersin Kai Pfaffenbachin ottama. Toinen, lähes identtinen kuva, on Getty Images Cameron Spencerin. Kuva: © Kai Pfaffenbach / Reuters

Kuva on mykistävä. Se jää historiankirjoihin yhtenä suurimmista urheilukuvista koskaan, sanotaan. Siitä paistaa läpi yhden miehen käsittämätön ylivoima äärimmäisen kilpailullisessa lajissa maailman huipulla.

Kyse on tietysti otoksesta, joka on otettu Rion olympialaisten miesten sadan metrin välierissä. Siinä jamaikalainen Usain Bolt kääntyy ikään kuin katsomaan kameraan kesken juoksun. Bolt pinkoo johdossa rennosti ja hymyssä suin, nautiskellen, kun takana pinkovat Justin Gatlin ja kumppanit yrittävät epätoivoisesti saada häntä kiinni.

Mutta kuka kuvan oikein otti, kysyy sanomalehti The Wall Street Journal (WSJ).

Moni on hehkuttanut Getty Imagesin Cameron Spenceriä kaikkien aikojen urheilukuvan ottamisesta. Spenceristä tuli hetkessä julkkis, jota revitään lehtihaastatteluihin ympäri maailman.

”Joskus mukana on onnea, mutta täytyy olla myös valmistautunut”, valokuvaaja kertoi kotimaansa Australian Sydney Morning Heraldille tiistaina.

Spencer ei kuitenkaan ole ainoa, joka otti kuvan juuri samasta tilanteesta. Myös Reutersin Kai Pfaffenbach oli paikalla, täsmälleen Spencerin vieressä, ottamassa kuvaa täsmälleen samalla hetkellä. Myös Pfaffenbach on saanut paljon julkisuutta kuvan takia.

Kuvat ovat lähes identtisiä. Molemmat kuvaajat ottivat mestariteoksensa vain millisekuntien päässä toisistaan, kertoo WSJ. Molemmat käyttivät samanlaista objektiivia.

Suurin ero on valotusajassa. Spencer otti omansa käyttäen sekunnin neljäskymmenesosan valotusaikaa, kun Pfaffenbach käytti sekunnin viideskymmenesosan valotusaikaa.

Eroa legendaaristen kuvien välillä on siis 0,005 sekuntia – mikä on vähemmän kuin se aika, jolla Bolt päihitti Kanadan Andre De Grassen, kuten WSJ huomauttaa.

Katso alta, miten lähellä Spencerin ja Pfaffenbachin kuvat ovat toisiaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!