Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ikävä loukkaantuminen: Jarkko Niemisen salibandydebyytti siirtyy

Jarkko Nieminen kertoo odottaneensa liigadebyyttiä ”poikamaisella innolla”, mutta joutui nyt pettymään.

Urheilu
 
Peter van den Berg
Vuosi sitten Jarkko Nieminen osallistui pelaajana viimeistä kertaa Wimbledonin tennisturnaukseen.
Vuosi sitten Jarkko Nieminen osallistui pelaajana viimeistä kertaa Wimbledonin tennisturnaukseen. Kuva: Peter van den Berg

Uransa tennisammattilaisena vuosi sitten lopettaneen Jarkko Niemisen debyytti miesten salibandyliigassa siirtyy loukkaantumisen takia.

Nieminen teki viime keväänä hallitsevan mestarin Tampereen Classicin kanssa vuoden sopimuksen.

Magneettikuvauksessa ilmenneen kantapään kantakalvon voimakkaan tulehduksen takia Nieminen pelaa ensimmäisen aikaisintaan lokakuun puolivälissä, sillä edessä on useiden viikkojen lepo ja kuntoutus.

Näin Niemistä ei nähdä kentällä, kun Salibandyliiga käynnistyy syyskuun puolivälissä. Kauden avausottelussaan Classic kohtaa nousijajoukkue Lammin salibandyn.

Nieminen kertoo odottaneensa liigadebyyttiä ”poikamaisella innolla”, mutta joutui nyt pettymään.

”Olen saanut viimeiset 20 vuotta porskuttaa ilman vakavia loukkaantumisia, rasitusvammoja tai pitkiä taukoja, mutta silti uutinen söi miestä”, Nieminen sanoo Classicin tiedotteessa.

”Vaikka olen aina urheilusta nauttinut, en muista, koska olisin viimeksi ollut yhtä innoissani ja motivoitunut kehittymään kuin mitä viime aikoina olen ollut.”

Loukkaantumisesta huolimatta Nieminen on täysillä joukkueen mukana. Hän lähtee viikon päästä mukaan Latviaan turnausmatkalle.

Niemisen houkutteli salibandyyn Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola ja päävalmentaja Petteri Nykky.

Nykky oli monena vuonna nähnyt Niemisen salibandyn pelaamista tennis- ja golfammattilaisten perinteisessä haasteottelussa. Siellä Nykky toimi golfarijoukkueen valmentajana, koska hän on myös meritoitunut golfvalmentaja.

”Olin katsonut Jarkon pelaavan ja ajatellut, että onpahan mieletön liike ja että tuollaista saatettaisiin tarvita tuolla meidän liigassa”, Nykky sanoi HS:lle viime huhtikuussa.

Nieminen itse arvioi omat fyysiset ja henkiset valmiudet hyviksi, mutta myönsi, että tekninen ja taktinen puoli on lapsenkengissä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?