Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dopingeristys kiristää tunteita Venäjällä – urheiluministeriltä kova uhkaus

Urheilu
 
Jelena Leppänen
SERGEI KARPUKHIN / Reuters
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko on saanut dopingskandaalista huolimatta pitää toistaiseksi työpaikkansa.
Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko on saanut dopingskandaalista huolimatta pitää toistaiseksi työpaikkansa. Kuva: SERGEI KARPUKHIN / Reuters

Dopingskandaalin kanssa painivan Venäjän urheiluministeri Vitali Mutko on kyllästynyt maan kohteluun kansainvälisessä antidopingtyössä. Venäjän yleisurheilijat muun muassa suljettiin Rion olympialaisista maassa paljastuneen valtiojohtoisen dopingohjelman vuoksi.

Venäjän yleisurheilijat ovat kansainvälisessä kilpailukiellossa siihen asti, että maa osoittaa ottavansa dopingin vastaisen työhön vakavasti.

Maan oman antidopingtoimiston Rusadan toiminta on jäissä, koska sen osoitettiin peitelleen venäläisurheilijoiden positiivisia dopingtestejä. Maailman antidopingtoimisto Wada on kritisoinut Venäjän toimintaa kovin sanoin. Rion kisojen alla – koko olympiajoukkuetta koskevan kilpailukiellon uhatessa – Venäjän poliittinen johto lupaili, että maassa aloitetaan uusi puhtaan urheilun aikakausi.

Nyt äänensävy on kuitenkin jälleen muuttunut.

Urheiluministeri Mutko sanoi R-Sportin haastattelussa, että jos Venäjän antidopingtoimisto Rusada ei saa jälleen toimintavaltuuksia, Venäjä lopettaa Wadan rahoituksen.

”Jos organisaatiomme ei palaa toimintaan vielä vähään aikaan, mitä järkeä meidän on enää maksaa siitä”, Mutko kommentoi.

”Olemme valmiita täyttämään kaikki ehdot. Mutta presidenttimme puhuu asiaa, meihin pitäisi kohdistaa samat vaatimukset kuin Yhdysvaltoihin ja Brasiliaan. Nyt meiltä vaaditaan tiettyjä asioita, mutta heiltä...”, Mutko pyöritteli tuttuun tyyliinsä.

”Keksitty tarina”

Mutko antoi myös vahvasti ymmärtää, että Venäjällä paljastunut valtiojohtoinen dopingohjelma olisi keksitty. Urheiluministeri ei pidä myöskään siitä, että Venäjän antidopingtyössä on kansainvälisen yhteisön painostuksesta mukana ulkomaalaisia asiantuntijoita.

”Venäjästä keksittiin sellainen tarina. Tarinan keksijät voisivat näyttää, miten reagoida siihen. Mutta sehän on Wadan systeemi, ja Rusadan laboratorio on Wadan toiminnan alainen. Nyt Rusadassa työskentelee joitain ulkomaisia asiantuntijoita, ja me maksamme siitä.”

Vuonna 1999 perustetun Maailman antidopingtoimiston Wadan rahoituksesta puolet tulee Kansainväliseltä olympiakomitealta ja puolet eri maanosien valtioilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!