Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyrkkeilyskandaali Riossa – tuomareita lähetetty kotiin epäilyttävien tuomioiden vuoksi

Urheilu
 
Jelena Leppänen

Lukuisat kansainväliset mediat kertoivat eilen keskiviikkona kansainvälisen amatöörinyrkkeilyliiton Aiban hyllyttäneen Rion olympialaisten nyrkkeilyotteluissa oikeutta jakaneita tuomareita.

Aiba päätyi ratkaisuun käytyään uudelleen läpi tuomareiden ratkaisuja Rion otteluissa.

Muutamien ottelujen tuomaripäätökset Riossa ovat keränneet jälkikäteen valtavan kritiikin. Irlannin Michael Conlan koki kärsineensä vääryyttä hävittyään 56-kiloisten sarjan puolivälieräottelunsa Venäjän Vladimir Nikitinia vastaan.

Raivostunut amatöörinyrkkeilyn maailmanmestari Conlan lähetti tappionsa jälkeen kitkerät terveiset Aiballe ja muun muassa Venäjän presidentille Vladimir Putinille. Conlan vihjaisi myös, että amatöörinyrkkeilyssä ja liiton toiminnassa rehottaa korruptio.

Myös Kazakstanin Vasili Levitin ja Venäjän Jevgeni Tishtshenkon välinen raskaan sarjan finaaliottelu sai osakseen arvostelua, kun monen mielestä heikommin otellut venäläinen julistettiin yksimielisellä tuomaripäätöksellä kolmieräisen ottelun voittajaksi.

Aiban mukaan ”alle kourallinen” 239 olympiaottelusta oli sellainen, jossa tuomareiden toiminta ei ollut vaaditulla tasolla. Otteluiden lopputulokset pysyvät kuitenkin voimassa liiton havainnosta huolimatta.

”Kyseiset tuomarit eivät ole enää töissä Rion olympialaisissa”, liiton tiedotteessa sanottiin.

”Nyrkkeily on ollut olympialaisten osana vuodesta 1904. On oleellista, että Aiba edustaa kunnioitusta, urheiluhenkeä ja laadukkuutta ja on sitoutunut reiluun ja läpinäkyvään urheiluun”, liitto painotti.

Mitä tulee korruptiosyytöksiin, Aiba kehotti tiedotteessaan kritiikkiä laukoneita astumaan esiin ja esittämään todisteita syytösten tueksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!