Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n olympiakomitea pyysi anteeksi uimareiden käytöstä – häiriköivät aamuyöstä huoltoasemalla ja sepittivät tarinan ryöstöstä

”Näiden urheilijoiden käytös ei ole hyväksyttävää”, olympiakomitea sanoi tiedotteessa. Uimarit korjasivat lausuntoaan kohuyön tapahtumista.

Urheilu
 
Yhdysvaltalaisuimarit pääsivät poistumaan Riosta
Yhdysvaltalaisuimarit pääsivät poistumaan Riosta
Valehtelusta syytetyt yhdysvaltalaisuimarit Gunnar Bentz ja Jack Conger pääsivät pois Brasiliasta poliisikuulustelujen jälkeen. He väittävät joutuneensa ryöstetyiksi kisojen aikana, mutta valvontakameran kuvien mukaan ryöstöä ei tapahtunut, vaan miehet itse rikkoivat vessan oven huoltoasemalla. Kuva: Reuters.

Yhdysvaltain olympiakomitea on pyytänyt anteeksi neljän amerikkalaisuimarin käytöstä anteeksi Rio de Janeiron olympialaisten kisajärjestäjiltä.

Olympiakomitea vahvistaa Rio de Janeiron poliisin kertomuksen tapahtumista: neljä olympiauimaria riehui aamuyöstä huoltoasemalla, hajotti vessan oven ja joutui kiistaan vartijoiden kanssa.

Myöhemmin tähtiuimari Ryan Lochte väitti julkisesti, että hän joutui kolmen joukkuekaverinsa kanssa ryöstetyksi aseella uhaten. Rion poliisin mukaan mitään ryöstöä ei tapahtunut.

”Näiden urheilijoiden käytös ei ole hyväksyttävää. Se ei edusta Yhdysvaltain joukkueen arvoja, eikä joukkueen suuren enemmistön käytöstä. Aiomme tutkia asiaa ja mahdollisia seurauksia urheilijoille tarkemmin, kun palaamme Yhdysvaltoihin”, sanoi Yhdysvaltain olympiakomitea tiedotteessaan.

Komitea esitti anteeksipyynnön ”kisaisännille ja Brasilian kansalle”

Kaksi uimareista, Gunnar Bentz ja Jack Conger, pääsivät torstaina lentämään pois Rio de Janeirosta. Aiemmin tällä viikolla poliisi esti heidän lähtönsä maasta, koska heitä epäiltiin väärän lausunnon antamisesta.

Tähtiuimari Ryan Lochte palasi Yhdysvaltoihin jo aiemmin. Nelikosta kisakaupungissa on vielä James Feigen.

Feigen on antanut Brasilian viranomaisille ”korjatun” lausunnon ja toivoon nyt saavansa passinsa pian takaisin, Yhdysvaltain olympiakomitea kertoi.

Poliisin ja olympiakomitean lausuntojen perusteella Lochte, Conger, Bentz ja Feigen olivat palaamassa yökerhosta sunnuntaiaamuna kuuden aikaan, kun he pysähtyivät huoltoasemalla Barra da Tijucan alueella. Yksi uimareista yritti avata ulkona sijaitsevan vessan ovea ja hajotti sen.

Vartijat saapuivat paikalle ja ottivat aseensa esiin. He komensivat uimarit ulos autosta ja vaativat korvausta vahingonteosta. Kiistan jälkeen uimarit maksoivat tuntemattoman summan rahaa, minkä jälkeen heidät päästettiin lähtemään.

Tapahtumia tallentui myös valvontakameran kuvaan. Poliisipäällikön mukaan uimareita ei vahingoitettu tilanteessa, eivätkä vartijat ylireagoineet.

Asiasta nousi kohu, kun Lochte kertoi sunnuntaina joutuneensa ryöstetyksi joukkuekavereidensa kanssa. He eivät kuitenkaan tehneet rikosilmoitusta. Poliisi kiinnostui asiasta vasta kuultuaan väitetystä ryöstöstä televisiouutisissa.

Tiistaina olympiakylän valvontakameroihin tallentui, kuinka uimarit ottivat turvatarkastuksessa esiin lomakoitaan ja puhelimiaan.

Myöhemmin miehet antoivat poliisille ristiriitaisia lausuntoja yön tapahtumista. Keskiviikkona Brasilian oikeusviranomaiset määräsivät nelikon passit takavarikoitavaksi, mutta Lochte oli jo ehtinyt lähteä maasta.

32-vuotias Lochte on 12 olympiamitalillaan yksi menestyneimpiä uimareita.

Yhdysvalloissa uimarinelikon käytös on herättänyt paljon huomiota ja paheksuntaa. San Francisco Chronicle -lehti kirjoitti: ”Onnittelut Ryan Lochtelle olympiauransa viimeisestä voitosta: kilpailussa noloimmasta amerikkalaisesta urheilijasta.”

DAVID GRAY / Reuters
Ryan Lochte
Ryan Lochte
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!