Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tasan eivät mene onnenlahjat

Urheilu
 

Pezhman Ghalehnoei ja Kaveh Mousavi. Nimet eivät sano tavalliselle ihmiselle mitään, mutta porilaiselle moukarinheittäjälle Tuomas Seppäselle ne sanovat paljonkin.

Iranilaiset heittivät moukarissa 77 metriä epäselvissä oloissa ja epämääräisellä kentällä juuri ennen kuin Rion olympialaisten tuloksien tekoraja umpeutui heinäkuussa.

Kuinkas sitten kävikään. Moukarin karsinnassa Ghalehnoei heitti 69 metriä ja Mousavi 65 metriä. Molemmat olivat karsinnassa häntäpäässä.

Vaikuttaa siltä, että olympialaisten valintajärjestelmässä on vielä pikkuisen kehitettävää. Rioon päästessään Seppänen olisi tavoitellut finaalipaikkaa. Entisen mäkihyppääjän harmituksen ymmärtää.

Tasan eivät mene onnenlahjat aina muissakaan lajeissa. Amerikkalainen voimistelija Simone Biles oli liian nuori osallistumaan neljä vuotta sitten Lontoon olympialaisiin. Riossa nyt 19-vuotias Biles on kisojen tähti.

Mira Potkonen puolestaan oli liian vanha nyrkkeilemään Lontoossa. Riossa nyrkkeilijän yläikärajaa ei enää ole, ja Potkonen otti pronssia 35-vuotiaana.

Valmentaja Maarit Teurosen mukaan Potkonen on yhä kehittyvä nyrkkeilijä. Jos kahden lapsen äiti ja keikkamuusikon vaimo jaksaa innostua, hän voi yrittää kirkastaa pronssiaan neljän vuoden päästä Tokiossa.

Japanissa yksi Suomen ”olympiaketjuista” voi olla 39 Mira Potkonen–40 Mikko Ilonen –49 Satu Mäkelä-Nummela.

Ammunnassa ikä on todellakin vain numero. Kesäolympialaisten vanhin kultamitalisti, Ruotsin Oscar Swahn oli 64-vuotias, kun hän voitti kultaa Tukholmassa vuonna 1912.

Trap-artisti Mäkelä-Nummelan tytär on myös lahjakas ampuja. Parhaassa tapauksessa Tokiossa nähtäisiin kiekkoihin tähtäämässä äiti–tytär-yhdistelmä.

Monet urheilijat ovat sanoneet kärsineensä Riossa ankarasta jännityksestä.

Tänä päivänä kovin jännitys taitaa tulla siitä, läpäiseekö urheilija dopingtestin vai ei.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?