Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Litmanen ykkösenä, mutta Koposen siirto Barcelonaan menee suomalaisessa urheilussa top viiteen

Urheilu
 
Lehtikuva
Jari Litmanen juhli tekemäänsä maalia Barcelonassa huhtikuussa 2000.
Jari Litmanen juhli tekemäänsä maalia Barcelonassa huhtikuussa 2000. Kuva: Lehtikuva

Suomalaisten urheilijoiden siirtomarkkinoilla Petteri Koposen seuranvaihto Himkistä Barcelonaan menee viiden kovimman siirron joukkoon.

Jos saa paikan Barcelonasta jalkapallossa, koripallossa tai käsipallossa, kuuluu lajinsa tähtiin. Jalkapallon asemaa Barcelonassa ei tarvitse erikseen ruveta kuvaamaan. Kaikki lähtee siitä.

Koripallossa Barça kuuluu Euroopan huipulle kuten myös käsipallossa, jossa seura lasketaan tällä hetkellä maanosan toiseksi parhaaksi saksalaisen THW Kielin jälkeen eurotopteams.com-sivustolla. Koripallossa Barcelonan edelle menee vain moskovalainen TsSKA.

HS listasi Suomen joukkueurheilun viisi kovinta siirtoa. Tilastoon otettiin vain ne siirrot, jotka ovat tapahtuneet ulkomailla ammattilaisseurasta toiseen.

1 Jari Litmanen, jalkapallo, Ajaxista Barcelonaan 1999.

Litmanen nousi maailman huipulle Ajaxissa kaudella 1994–95, jolloin kausi kruunautui Mestarien liigan voitolla. Vielä keväällä 1996 Ajax pelasi Mestarien liigan finaalissa. Litmanen pelasi vielä kolme vuotta sen jälkeen Ajaxissa, kunnes siirtyi kohun saattelemana FC Barcelonaan. Ura ei jatkunut enää yhtä loistokkaana Barcelonassa ja monet loukkaantumiset sotkivat pelejä Espanjassa.

2 Sami Hyypiä, jalkapallo, Willem II:sta Liverpooliin 1999.

Hyypiä näytti Hollannin liigassa taitonsa kehityskelpoisuutensa ja sai kutsun Liverpooliin Englannin Valioliigaan. Siitä vasta alkoi suomalaisen menestystarina. Hyypiä voitti Litmasen tapaan Mestarien liigan ja toimi monella kaudella Liverpoolin kapteenina. Hyypiä on menestynein suomalaispelaaja Valioliigassa.

3 Petteri Koponen, koripallo, Himkistä Barcelonaan 2016.

Hinkissä Koponen näytti, että hän kuuluu Euroopan huipulle. Kolme seuraavaa kautta näyttävät, miten hän sopeutuu Barcelonan vaatimuksiin.

4 Jori Lehterä, jääkiekko, Sibir Novosibirskistä St. Louisiin 2014.

Lehterän urasuunnittelu on mennyt erittäin nousujohteisesti. Hän lähti Jokereista Tapparaan isomman peliajan perään. Tapparassa hän otti vastuuta ja tie aukesi Venäjälle Sibir Novosibirskiin. Lehterä jopa maksoi osan sopimuksensa purkamisesta päästäkseen St. Louisiin NHL:ään. Siirto kannatti, kun Lehterä kaappasi heti vakituisen paikan osana erittäin kovaa hyökkäystä. Nyt hänellä alkaa kolmas kausi St. Louisissa mukavalla 4,4 miljoonan dollarin palkalla.

5 Roman Eremenko, jalkapallo, Rubin Kazanista TsSKA Moskovaan 2014.

Venäläistaustainen Eremenko on löytänyt pelillisen kodin maan liigasta. Hän pelasi hyvin jo Rubinissa, mutta nousi sarjan paraahksi pelaajaksi Moskovan TsSKA:ssa. Viime vuonna Eremenko oli liigan ykköstähti, mutta mestaruuden hän voitti tämän vuoden keväänä ja kuului niihin pelaajiin, joiden ympärillä media viihtyi.

Lähelle listaa pääsivät Teemu Tainion siirto Auxerresta Tottenhamiin ja Mika Väyrysen hyppäys Heerenveenistä PSV Eindhoveniin.

Jääkiekkoilija Teemu Selänne pelasi loisteliaan uran NHL:ssä, mutta hänen siellä tekemänsä seurasiirrot eivät olleet jättiläisharppauksia ylöspäin. Eivät tosin takapakkiakaan.

Tälle listalle ei ole otettu niitä siirtoja, kun urheilija on päässyt Suomesta ulkomaille. Sillä listalla saattaisi nuoren Mikael Forssellin siirtyminen HJK:sta Chelseaan olla ykkösenä.

Mike Egerton Lehtikuva
Sami Hyypiä pelasi loistavan uran Liverpoolissa.
Sami Hyypiä pelasi loistavan uran Liverpoolissa.
Harri Nurminen
Jori Lehterän siirtyminen itäliiga KHL:stä NHL:n St. Louis Bluesiin onnistui.
Jori Lehterän siirtyminen itäliiga KHL:stä NHL:n St. Louis Bluesiin onnistui.
Jussi Nukari Lehtikuva
Roman Eremenko valittiin Moskovan TsSKA:ssa Venäjän liigan parhaaksi pelaajaksi.
Roman Eremenko valittiin Moskovan TsSKA:ssa Venäjän liigan parhaaksi pelaajaksi.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!