Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KHL antoi venäläispelaajalle elinikäisen kilpailukiellon

Barys Astanan puolustaja Damir Ryspajev pahoinpiteli Kunlun Red Starin pelaajia harjoitusottelussa.

Urheilu
 
Ville Männikkö
Kiinalainen Kunlun Red Star on KHL:n uusin joukkue. Elokuun alussa sen pelaajat kokivat kovia Damir Ryspajevin väkivaltaisessa hyökkäyksessä.
Kiinalainen Kunlun Red Star on KHL:n uusin joukkue. Elokuun alussa sen pelaajat kokivat kovia Damir Ryspajevin väkivaltaisessa hyökkäyksessä. Kuva: Ville Männikkö

Venäläinen jääkiekkosarja KHL on asettanut Barys Astanan venäläisen puolustajan Damir Ryspajevin elinikäiseen kilpailukieltoon, kertoo KHL:n tiedote.

Tapahtumat saivat alkunsa elokuun 8. päivä pelatussa Barys Astanan ja Kunlun Red Starin välisessä harjoitusottelussa. Ryspajev hyökkäsi nyrkein ensin kolmen jäällä olleen vastustajan kimppuun.

Yksikään vastustajista ei ollut halukas tappelemaan venäläispuolustajan kanssa, mutta tämä ei estänyt Ryspajevia hakkaamasta Kunlunin pelaajia jään pintaan.

Tämän jälkeen Ryspajev hyökkäsi Kunlunin vaihtoaitiota kohti, ja yritti repiä vaihdossa ollutta pelaajaa tappeluun kanssaan. Lopulta tuomarit saivat Ryspajevin ohjattua ulos kaukalosta.

Eräs Ryspajevin pahoinpitelemistä vastustajista vietiin kentältä paareilla.

”Jääkiekossa on aina ollut tilaa reiluille tappeluille tasaveroisten vastustajien kesken. Ammattilaisurheilussa ei kuitenkaan ole sijaa Ryspajevin esittämälle väkivallalle. Yritämme hankkia sarjalle lisää näkyvyyttä, ja Ryspajevin käytös vahingoitti sarjan [KHL:n] imagoa”, sanoi KHL:n presidentti Dmitri Chernyshenko tiedotteessa.

KHL paheksui myös sitä, että Barys Astanan joukkueen muut jäsenet eivät yrittäneet estää Ryspajevin väkivaltaista käytöstä.

Elinikäinen kilpailukielto estää pelaamisen lisäksi myös osallistumisen muihin tehtäviin KHL-joukkueissa.

KHL:n asettamasta kilpailukiellosta ei voi valittaa mihinkään oikeusasteisiin tai -elimiin. Päätös voidaan kuitenkin vielä perua, jos KHL:n kurinpitokomitea ottaa käsittelyynsä Ryspajevin tai Barys Astanan vastineen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!