Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hole-in-one vauhditti maailman ykkösnaisen Lydia Kon nousua

Suomalaiset päätöskierrokselle peränpitäjien joukossa: ”Kaikki meni tänään pieleen”

Urheilu
 
KEVIN LAMARQUE / Reuters
Maailmanlistan ykkösnainen Lydia Ko nousi mukaan voittokamppailuun.
Maailmanlistan ykkösnainen Lydia Ko nousi mukaan voittokamppailuun. Kuva: KEVIN LAMARQUE / Reuters

Maailmanlistan ykkösnainen, uusiseelantilainen Lydia Ko vauhditti hole-in-onella nousuaan kohti kärkeä olympiaturnauksen kolmantena päivänä perjantaina.

Kaksi ensimmäistä kierrosta yllättävän vaisusti (69+70) pelannut Ko nousi tuulisessa säässä mukaan voittokamppailuun ja tilanteeseen –9 pelattuaan kolmannen kierroksen 65 lyönnillä.

Ko, 19, upotti pallonsa yhdellä lyönnillä reikään kentän kahdeksannella reiällä, joka on 141-metrinen par-kolmonen.

Runsas tunti aiemmin samalla reiällä Kiinan Lin Xiyu teki naisten olympiahistorian ensimmäisen holarin.

Seurakseen voittokamppailuun Ko saa mm. johdossa olevan Etelä-Korean Inbee Parkin, joka oli hänen edeltäjänsä maailmanlistan ykkösenä.

Suomalaisista Ursula Wikströmin (–3) päivä sujui ankeasti. Hän oli lähtiessä vain lyönnin päässä Kosta, mutta päivän päätteeksi eroa oli peräti 17 lyöntiä.

Wikströmin tuloskorttiin merkattiin vain yksi birdie, kaksi tuplabogia ja peräti seitsemän bogia.

Lyöntejä kertyi 81, kun edelliset kierrokset menivät lukemiin 69+71.

”En viitsi nyt edes sanoa, mitä ajattelen. Kaikki meni tänään pieleen, mikään ei onnistunut ja olin vaikeuksissa koko ajan”, Wikström sanoi tiedotteessa.

”En kyllä lähtenyt ihan varman päälle pelaamaankaan, kun tiesin että pitäisi tehdä kova tulos. Maailman kärki siellä menee kovaa, vaikka tuulee. Tässä se nähdään, missä mennään”, hän jatkoi.

Wikströmin mukaan huono pallonlyöminen kostautui armottomasti kovassa tuulessa. Kahtena ensimmäisenä päivänä hän pystyi pitämään pelinsä tuloksellisesti kasassa vahvan puttipelinsä ansiosta, mutta perjantaina myös viheriöillä oli vaikeampi päivä.

”Kun palloa lyö huonosti tähän tuuleen, on ongelmissa. En pystynyt kontrolloimaan kierrettä, niin se on sitten tätä”, hän sanoi.

Wikström vajosi jaetulta 28. sijalta vähitellen kilpailun peränpitäjien joukkoon Noora Tammisen seuraksi tilanteeseen +8 ja sijalle 47.

Tamminen pelasi tuloksellisesti kisan toistaiseksi parhaan kierroksensa 72 lyönnillä (+1), mutta sijoitus ei käytännössä parantunut 60 naisen joukossa.

”En tänään lyönyt ihan niin hyvin kuin edellisinä päivinä, mutta muutaman kerran löin ihan lippuun kiinni ja sain käydä laittamassa tap in -birdien sisään. Tuolla on nyt osattava lyödä suoraan palloa. Heti kun osut vähän huonosti, se on 20 metriä vinossa”, hän sanoi.

Tamminen teki kierroksellaan neljä birdieä, kolme bogia ja yhden tuplan.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?