Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niin lähellä NBA:ta kuin mahdollista

Petteri Koponen odottaa innolla pelejään huippuseura Barcelonassa.

Urheilu
 
Irene Stachon Lehtikuva
Petteri Koponen kävi tiistaina tekemässä sopimuksen Barcelonaan, piipahti Helsingissä ja lähtee tänään lauantaina takaisin Kataloniaan.
Petteri Koponen kävi tiistaina tekemässä sopimuksen Barcelonaan, piipahti Helsingissä ja lähtee tänään lauantaina takaisin Kataloniaan. Kuva: Irene Stachon Lehtikuva

Vielä vuosi sitten Petteri Koponen sai tarjouksen lähteä Pohjois-Amerikan koripalloliigaan NBA:han. Koponen pysyi Himkissä.

Nyt venäläinen Himki vaihtui unelmasiirrossa FC Barcelonaan, ja Koponen pääsi niin lähelle NBA:ta kuin Euroopassa on mahdollista.

”Olisin NBA:han päässyt, jos olisin halunnut mennä. Tässä natsasi kaikki, ja Barça osoitti, että se haluaa minut”, Koponen sanoi piipahtaessaan Helsingissä.

Eikä sekään ole ihan pikkujuttu, että Linda -puoliso muuttaa mielellään Kataloniaan mukanaan reilun vuoden ikäinen poika.

Barcelona oli erittäin kiinnostunut Koposesta. Se jahtasi alkukesästä lähtien takamiestä, vaikka sopimus oli voimassa. Koripallossa eivät pyöri samanlaiset siirtorahat kuin jalkapallossa, mutta hintansa silläkin oli, kun Koponen vapautui. Niin sanottua siirtosummaa ei ole julkistettu, mutta sadoissa tuhansissa se pyörii.

Tällä kaudella Barcelona pelaa maansa liigaa eli ACB-sarjaa ja lisäksi 16 joukkueen Euroliigaa. Himki ei Euroliigaa pelaa, vaikka huippuseura onkin.

Koponen, 28, tunsi pikkupoikamaista innostusta kiertäessään Barcelonan suorituspaikoissa. Koripallojoukkue pelaa Palau Blaugranassa aivan jalkapallostadion Camp Noun kupeessa. Toimisto sijaitsee samassa paikassa, ja kaikkialla ympärillä tuntuu vahva barcelonalainen henki.

”Haluan laittaa sen paidan päälle ja kantaa sitä kunnialla”, Koponen sanoi uudesta peliasustaan.

”Seuralla on aina kovat odotukset ja totta kai itselläkin. Tuohan se vastuuta.”

Espanjan koripallon tasosta kertoo paljon, että maa eteni Rion olympialaisissa välieriin USA:ta vastaan. Kaksi Barcelonan nykypelaajaa, kapteeni Juan-Carlos Navarro ja Jose Calderon, mahtui mukaan olympiajoukkueeseen. Takamies Alex Abrines pelasi Barçassa vielä viime kaudella, mutta suuntasi NBA:han Oklahoma City Thunderiin.

Koponen jalostui hyväksi eurooppalaiseksi pelaajaksi neljän kauden aikana Italiassa. Himkissä hänestä tuli yksi Euroopan huipuista, ja sillä statuksella hän siirtyi Barcelonaan.

Miksi Barcelona otti juuri Koposen, ja mitä seura haluaa?

”Pystyn tekemään aika monia juttuja kentällä. Pelaamaan ykkös- ja kakkospaikkaa ja välillä jopa kolmosta Euroopassa”, Koponen arveli syitä ja korosti pallotonta ja pallollista peliään.

Koripallossa ykköspaikan pelaaja tekee peliä, tuo pallot ylös ja rakentaa hyökkäyskuvioita. Kakkosen pelaaja on yleensä heittävä takamies. Pienen laitahyökkääjän postilla eli kolmospaikalla Koposta harvoin näkee.

Abrinesin lisäksi parimetrinen Tomas Satoransky lähti NBA:han, ja Barcelona alkoi rakentua uusiksi.

”Heillä oli tarve saada uusia pelaajia, ja totta kai se tuntuu hienolta päästä mukaan.”

Oli Koposen siirrolla hintansakin. Hän kuittasi Himkissä kunnioitettavaa palkkaa, joka ei ollut edes sidottu ruplan heilahtelevaan kurssiin.

”Vähän joutui pienentämään, mutta olen tosi tyytyväinen tähän sopimukseen”, Koponen sanoi. ”Ei mun ilmatteeksi tarvitse pelata.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?