Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitäisikö HJK:n valmentajan Mika Lehkosuon saada potkut?

Urheilu
 
Tuomas Selänne
Mika Lehkosuo on toiminut huhtikuusta 2014 asti Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentajana.
Mika Lehkosuo on toiminut huhtikuusta 2014 asti Helsingin Jalkapalloklubin päävalmentajana. Kuva: Tuomas Selänne

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti sekä valmentaja Mika Lehkosuo ovat keväästä asti korostaneet, että HJK:n kauden ykköstavoite on Veikkausliigan mestaruus. Toki menestystä toivottiin myös europeleistä, mutta jatkuvuuden kannalta hieman rahakkaampi polku europeleissä kulkee Mestarien liigan karsintojen kautta.

Tänä vuonna matka Euroopassa kilpistyi IFK Göteborgiin tavalla, joka sai kaikki suomalaisen futiksen ystävät painamaan leukansa rintaan iso pettymys harteillaan. Tuota tappiota on nyt seurannut kolmen ottelun suvantovaihe Veikkausliigassa, mikä on nostanut ilmoille kysymyksen: pitäisikö Mika Lehkosuon saada potkut kauden päätteeksi, mikäli HJK ei voita Veikkausliigaa?

Lehkosuon ja HJK:n suhdetta on kuvailtu ”täydelliseksi”, mutta viime kaudella ja tänä vuonna yhteiselo ei ole tulosten valossa ollut riittävän auvoista. Tapa, jolla HJK putosi europeleistä viime ja tänä vuonna oli harmillinen.

Huolimattomuus ja pienet yksittäiset virheet kentällä johtivat lähes identtisen harmillisiin tappioihin. On sikäli ironista, että yksityiskohtiin tarkasti paneutuva Lehkosuo on hävinnyt viime kausien tärkeimmät europelinsä (Astana ja IFK Göteborg) nimenomaan pieniin yksityiskohtiin. Toisaalta: juuri sellaista futis on. Tärkeimmät pelit huipputasolla ratkeavat pieniin yksityiskohtiin, ja ihan kaikkiin valmentaja ei voi joukkuettaan valmistaa.

HJK:n pelin kaksi tärkeintä palasta Taye Taiwo ja Atom Tanaka ovat olleet loukkaantuneina kauden ratkaisuhetkillä. Tuon tason pelimiehiä ei Suomen budjeteilla korvata. Piste. Kyse ei ole pelkästään pelitaidoista vaan joukkueen pelitavasta, joka on rakennettu ennen kautta ja rakentunut kauden aikana avainpelaajien ympärille.

Esimerkiksi Toni Kolehmainen on periaatteessa täysin pätevä korvaaja Tanakalle, mutta tyyliltään kuitenkin hieman erilainen. Taiwon ja Tanakan poissaolot vastaisivat esimerkiksi Real Madridissa Cristiano Ronaldon ja Sergio Ramosin poissaoloja eikä heitäkään ole mahdollista korvata, vaikka Realin kokoonpanossa on 30 maailmanluokan pelaajaa.

Lehkosuo mitataan kauden viimeisissä peleissä kyvystään rakentaa joukkueen peli uusien vastuunkantajien ympärille, kun luottoratsut ovat loukkaantuneina. Samalla aukenee tällä hetkellä päällä oleva lukko. HJK:n materiaali on edelleen riittävän laadukas Veikkausliigan voittamiseksi ja mestaruuden he myös hyvin todennäköisesti vievät.

Pitäisikö Lehkosuon sitten saada potkut mikäli HJK ei voita mestaruutta? Ei. Jatkuvuuden takia ”match made in heavenin” on syytä jatkua. Lehkosuo tunnetaan pedanttiudestaan ja halustaan oppia jatkuvasti lisää. Tästä kaudesta on jo opittu, ja tullaan vielä oppimaan, paljon. Noita oppeja ei pidä heittää hukkaan potkimalla Lehkosuo ulos.

-Kynämies

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?