Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raskas juoksuosuus ratkaisi triathlonin USA:n Gwen Jorgensenille

Urheilu
 
ADREES LATIF Reuters
Gwen Jorgensen sai olympiakullan maailmanmestaruuden jatkeeksi.
Gwen Jorgensen sai olympiakullan maailmanmestaruuden jatkeeksi. Kuva: ADREES LATIF Reuters

Raskas juoksuosuus ratkaisi naisten triathlonin olympiakullan Rion kisoissa. USA:n Gwen Jorgensen ja Sveitsin Nicola Spirig irtosivat kaksikkona pyöräilyn jälkeen.

Jorgensen ja Spirig juoksivat yhtä matkaa, mutta vetäjää ei tahtonut löytyä. Spirig joutui urakoimaan pitkään ja Jorgensen käytti peesiä hyväkseen.

Kun kisaa oli menty tunti ja 50 minuuttia Jorgensen irtosi. Hyvänä juoksijana tunnettu Spirig ei pystynyt vastaamaan amerikkalaisen irtiottoon. Tosin Jorgensenin tavaramerkki on vahva juoksu ja ratkaisun hakeminen viimeisellä osuudella.

Jorgensen voitti olympiakultaa ajallaan 1.56.16, ja Spirig hävisi 40 sekuntia. Kolmanneksi tuli Britannian Vicky Holland, 1.57.01.

Minään yllätysvoittajana Jorgenseniä ei voi pitää, kun hän voitti peräti 12 World Triathlon Seriesin osakilpailua vuosien 2012 ja 2014 välillä. Tuohon jaksoon mahtui kaksi maailmanmestaruutta.

Uintiosuuden jälkeen Jorgensen ja Spirig olivat sijoilla 23 ja 24, mutta silloin kärki oli tiiviisti kasassa.

Olympiatriathlon käydään niin sanotuilla olympiamatkoilla, jossa uintina on 1,5 kilometriä, pyöräilyssä noin 40 km ja lopuksi kympin juoksu. Rion kuumissa olosuhteissa tämäkin kilpailu on riittävän vaativa, vaikka kesti noin puolet miesten 50 kilometrin kävelystä.

Suomella ei ollut edustajaa Rion triathlonissa. Kaisa Lehtonen keskittyy lajin pidemmille matkoille eikä lähtenyt edes tavoittelemaan paikkaa olympialaisissa.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?