Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väkivaltaviihdettä mediakylässä

Urheilu
 
Ari Pusa Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Seiväshyppääjä Jelena Isinbajeva ei päässyt Venäjän dopingpannan takia Rion olympialaisiin – kilpailemaan. Muuten hän on paikalla.

Kansainvälinen olympiakomitea ei antanut hänelle hyppylupaa. Vastineeksi Isinbajeva sai paikan KOK:n urheilijavaliokunnassa, jonne hänet valitsivat Rion kisojen urheilijat.

Ennen Rioa Isinbajeva haukkui KOK:n lyttyyn, mutta valinnan jälkeen ääni oli muuttunut kellossa.

Lehdistötilaisuudessaan seiväshypyn ME-nainen antoi myös anteeksi Kansainväliselle yleisurheiluliitolle IAAF:lle ja ilmoitti lopettavansa uransa urheilijana. Venäläisessä on poliitikon ainesta.

Jotenkin tuntuu, että KOK on ollut viime aikoina yhtä sekaisin kuin Rion kisajärjestelyt. Päätökset ovat olleet horjuvia.

Esimerkiksi venäläiset uimarit KOK sulki ensin pois kisoista ja sitten otti heidät takaisin. Taustalla oli tosin Kansainvälisen uimaliiton ehdotus.

Euroopan olympiakomitean puheenjohtajan Patrick Hickeyn pidätys on myös tahrannut KOK:n kilpeä. Irlantilainen pidätettiin Riossa. Hänen epäillään antaneen olympialaisten lippuja trokareille, jotka ovat myyneet niitä eteenpäin kiskurihintaan.

Jos niin on käynyt, voi kysyä, eikö ahneudella ole rajoja. Hickey on KOK:n jäsen ja saa siltä 800 dollarin päiväkorvauksen. Muutenkin rahamassi lienee kunnossa.

KOK:n vastavalitulla jäsenellä Sari Essayahilla riittää töitä. Käytännössä hänen vaikutusmahdollisuutensa ovat pienet.

Edesmennyt Peter Tallberg totesi aikoinaan, että valtaa KOK:ssa käyttää pieni sisäpiiri. Tuskin mikään on siitä muuttunut.

Pari iltaa tai yötä sitten osuimme Turun Sanomien toimittajan Jarkko Laitisen kanssa paikalle, kun mediakylässä syntyi joukkotappelu.

Olympialaisten televisiotuotannosta – ja tässä tapauksessa väkivaltaviihteestä – vastaavalla OBS:n väellä oli takanaan ilmeisen raskaat kisaviikot.

KOK:n alaisen OBS:n parikymmentä erimaalaista työntekijää aloittivat keskenään nyrkkitappelun, jossa ei sattunut vakavia vammoja.

Se olisi tosin voinut olla lähellä, kun eräs tappelija yritti lyödä lasipullon rikki puupöytää vasten. Pullo kesti, pöytä ei.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?