Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uhkaako Serena Williamsin satumainen hallintakausi päättyä, ”jos niin käy se on ällistyttävää”

Urheilu
 
Aaron Doster USA Today
Saksan Angelique Kerber on lähellä syrjäyttää Serena Williams maailman ykköspaikalta.
Saksan Angelique Kerber on lähellä syrjäyttää Serena Williams maailman ykköspaikalta. Kuva: Aaron Doster USA Today

Amerikkalainen Serena Williams, 34, on antanut kasvot naistennikselle lähes 20 vuotta ja hallinnut lajia suurimman osan tuosta ajasta. Nyt valtakausi uhkaa päättyä, kenties jopa kokonaan.

Saksan Angelique Kerber on enää yhden askeleen päässä pudottaa Williams maailman ykköspelaajan paikalta.

Kerberin pitäisi voittaa Cincinnatin WTA-turnauksen loppuottelussa Tšekin Karolina Pliskova sunnuntai-iltana ja asia olisi sillä selvä.

”On vielä yksi ottelu jäljellä enkä aio ajatella asiaa vielä”, Kerber sanoi Reutersin mukaan. ”Jos niin tapahtuu, on se ällistyttävää. On vain keskityttävä loppuotteluun kovaa vastustajaa vastaan.”

Williamsin sivuuttaminen ei ole ihan pikku juttu. Amerikkalainen tennispersoona ja draamakuningatar on ollut WTA-listan ykkösenä huimat 183 viikkoa peräkkäin. Hänen nimensä on ollut listan kärjessä vuodesta 2013 lähtien.

Yhteensä Williams on ollut ykkösenä 306 viikkoa hieman vajaat kuusi vuotta.

Saksalainen Steffi Graf oli omana aikanaan 377 viikkoa maailman ykköspelaaja ja hän voitti muun muassa aidon grand slamin 1988 ja siihen päälle olympiakultaa Soulissa.

Ensimmäisen kerran Williams nousi naistenniksen ykköseksi 2002. Sen jälkeen hän joutui olemaan kuusi vuotta muilla sijoilla, kunnes palasi kärkeen 2009. Sekään valloitus ei ollut kovin pitkä, kunnes 2013 alkoi dominointi.

Kerber on jahdannut Williamsin ykköspaikkaa alkuvuodesta lähtien, kun hän voitti Australian avoimen loppuottelussa amerikkalaisen tammikuussa. Wiimbledonissa osat vaihtuivat, kun Williams otti omansa ja kukisti Kerberin.

”Luulen, että pelaan parasta tennistäni nykyään. Tämä on yksi parhaista vuosistani. Aikaisempina vuosina oli paljon ylä- ja alamäkiä ja olen oppinut niistä”, Kerber sanoi WTA:n verkkosivuilla.

”Olen näyttänyt, että olen yksi parhaista pelaajista”, Kerber jatkoi.

Karolina Pliskova ei ole helppo vastus sunnuntain loppuottelussa. Pliskova voitti välierässään Espanjan Garbine Muguruzan, joka valtasi kesäkuun alussa Ranskan mestaruuden.

Kerber selvitti omassa välierässään Romanian Simona Halepin.

Lähteet: Reuters ja WTA:n verkkosivut

Erik Johansen
Amerikkalainen Serena Williams on ollut 183 viikkoa peräkkäin maailman ykköspelaaja.
Amerikkalainen Serena Williams on ollut 183 viikkoa peräkkäin maailman ykköspelaaja.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!