Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ryöstöhuijauksesta kärynnyt amerikkalaisuimari avautui vihdoin skandaalista: ”Olin humalassa”

Ryan Lochte on avautunut ryöstöskandaalista amerikkalaiselle NBC-kanavalle.

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
DAVID GRAY / reuters
Ryan Lochte on voittanut urallaan 12 olympiamitalia.
Ryan Lochte on voittanut urallaan 12 olympiamitalia. Kuva: DAVID GRAY / reuters

Janne Oivio

Aseellisesta ryöstöstä valehdellut huippu-uimari Ryan Lochte on jatkanut maineensa puhdistamista antamalla avoimen haastattelun NBC:lle. Lochte ehti jo pyytää sometilinsä välityksellä anteeksi, mutta sai sävystään ja sanoistaan osakseen lähinnä kritiikkiä.

Nyt Lochte kantoi täyden vastuun teoistaan.

”Liioittelin tarinaa siitä, mitä minulle tapahtui. Brasilia ei ansainnut tätä”, Lochte kertoi.

Lochte selitti myös, miksi valehteli alun alkaen kun eri mediat alkoivat ottaa häneen yhteyttä. Lochte väitti joutuneensa aseellisen ryöstön uhriksi.

”Olin yhä humalassa, kun minulle soitettiin ensimmäisen kerran ryöstöön liittyen. En halua tarjota sitä minään tekosyynä. Tämä oli minun vikani, eikä minun olisi pitänyt sanoa mitä sanoin.”

Uimari tähdensi myöhemmin haastattelun aikana, että häntä joka tapauksessa osoitettiin aseella.

”Oliko kyse ryöstöstä, kiristyksestä vai ihan vain vaatimuksesta saada korvauksia, se on myös hieman tulkinnanvaraista. Tiedän vain, että minua osoitettiin aseella, ja minulta vaadittiin rahaa.”

Lochte ehti joutua kotimaassaan kovan kritiikin kohteeksi kun kävi ilmi, että hän oli valehdellut kostean illan tapahtumista.

Julkisuudessa viihtyvän Lochten odotettiin tekevän nopeasti julkinen esiintyminen moititun ensimmäisen anteeksipyynnön jälkeen, eikä hän pettänyt odotuksia.

Nähtäväksi jää, mikä tällä kertaa on amerikkalaisyleisön ja median vastaanotto.

Lochte esiintyi kameran edessä myös uudella ulkoisella ilmeellä. Kisojen aikana paljon huomiota saaneet siniharmaaksi värjätyt hiukset olivat vaihtuneet nopeasti asiallisempaan perusruskeaan värimaailmaan.

Lochten mukana olleet Gunnar Bentz ja Jack Conger poistettiin kotilennolta ja he joutuivat poliisikuulusteluihin, kun Lochte oli jo USA:ssa.

”Se tuntui pahalta. Petin joukkueeni. En halunnut heidän ajattelevan, että jätin heidät pulaan. Halusin auttaa keinolla millä hyvänsä, joten halusin varmistaa, että he olivat turvassa ennen kuin astuin julkisuuteen.”

Haastattelija Matt Lauer heittää Lochtelle välittömän vastapallon ja kysyy, miksei hän sitten puhunut suutaan puhtaaksi aiemmin, jotta Bentz ja Conger eivät olisi joutuneet liemeen.

”Siksi otan nyt täyden vastuun teoistani. Jos en olisi liioitellut tarinaa, niin mitään ei olisi tapahtunut. Mekään emme nyt istuisi tässä haastattelutilanteessa. Kaikki oli lapsellisen käytökseni syytä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!