Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HJK jäi voitotta Vaasassa – VPS:n Pyry Soiri ampui rankkarin yli maalin

Urheilu
 
Henrik Högdahl
TIMO AALTO
HJK:n Sebastian Sorsa (kesk.) ja Sebastian Dahlström (oik.) prässäsivät Nikko Boxallia (vas.).
HJK:n Sebastian Sorsa (kesk.) ja Sebastian Dahlström (oik.) prässäsivät Nikko Boxallia (vas.). Kuva: TIMO AALTO
VPS0HJK0

Vaasa

Vaasan Palloseura aloitti vahvasti ja jatkoi uuden stadionin vihkiäisottelussaan samalla pelityylillä, jota se on koko kauden toteuttanut.

VPS pani Klubin heti avausjaksolla ahtaalle ja loi muutaman hyvän maalitilanteen. Kotijoukkue liikkui aktiivisesti ja pyrki aggressiivisesti tilanteisiin.

Vierailijalla oli vaikeuksia saada peliään rullaamaan, eikä kunnollisia maalitilanteita alussa nähty.

HJK sai jobinpostia jo puolen tunnin pelin jälkeen, kun Aapo Halme sai tällin ja joutui jättämään kentän. Hänet korvasi Lum Rexhepi.

VPS:n aktiivinen hyökkäyspeli tuotti tulosta vähän ennen taukoa, kun Veli Lammen syöttöön ehtinyt Joonas Vahtera kaadettiin rangaistusalueella.

Pyry Soiri turhi kuitenkin orastaneen kotijohdon laukomalla pallon rangaistuspotkusta karkeasti yli HJK:n maalin. HJK joutui vaihtamaan vielä toisenkin keskuspuolustajan pois kentältä ennen taukovihellystä, kun Ivan Tatomirovic teki tilaa Obed Maololle.

HJK nosti prässipeliään toiselle jaksolle ja pakotti VPS:n nopeampiin ratkaisuihin.

Klubin peli nopeutui, ja joukkue pääsi murtautumaan maalipaikoille. Varsinkin Alfredo Morelos haki palloja aktiivisesti ja aiheutti painetta VPS:n puolustukselle. Paineesta huolimatta Klubilla oli vaikeuksia pitää palloa pidempiä aikoja hyökkäyspäässä.

HJK hallitsi toisen jakson alkua, mutta VPS sai enemmän otetta jakson edetessä. Kotijoukkueen peli olisi kuitenkin kaivannut suoraviivaisuutta boksissa, jossa palloa siirreltiin liikaa. Maaliton tasapeli ei lopulta tyydyttänyt kumpaakaan joukkuetta.

”Kova ja tasainen vääntö, joka olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Joukkueemme oli pelikurillinen ja teki sovittuja asioita. Ehkä olimme parempia puolustussuuntaan. Parannettavaa riittää, koska tasapelit eivät riitä. Toisaalta hyviä asioita on otettava mukaan, ja yksi sellainen on ehdottomasti se, että meille ei tehty maalia”, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo tiivisti.

Veikkausliigan huippuhetket 21.8.2016
Veikkausliigan huippuhetket 21.8.2016
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!