Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mo Farah nousi tuplallaan Virénin rinnalle: ”Tämä on kaikista mieluisin voitto näistä neljästä”

Urheilu
 
STOYAN NENOV / Reuters
Britannian juoksijatähti Mo Farah ja kaksi kultaa.
Britannian juoksijatähti Mo Farah ja kaksi kultaa. Kuva: STOYAN NENOV / Reuters

Britannian juoksijatähti Mo Farah kirjoitti samaa historiaa, johon Lasse Virén teki alkukappaleet tasan 40 vuotta sitten.

Farah voitti Rion olympialaisissa 5 000 metriä ja kruunasi kisansa toiseen kestävyysjuoksukultaan. Hän voitti kympin ja viitosen peräkkäisissä olympialaisissa Virénin tapaan. Virénin vuodet olivat 1972 ja -76.

”Voi hyvä luoja. En voi uskoa tätä”, Farah sanoi Reutersin mukaan. ”Jalkani olivat väsyneet 10 000 metrin jälkeen, ja ihmiset joutuivat tuomaan ruokaa hotellihuoneeseeni.”

”Tämä on kaikista mieluisin voitto näistä neljästä”, Farah sanoi Reutersin mukaan.

Viidellä kilometrillä mentiin aika rivakkaa vauhtia. Farahin voittoaika 13.03,30 jää vain kuutisen sekuntia ME:stä, ja kyseessä oli sentään arvokisajuoksu.

Kenian Paul Kipkemoi Chelimo hävisi tiukan kirin ja sai ajan 13.03,90. Sillä heltisi hopeaa. Etiopian Hargon Gebrhiwet juoksi 13.04,35.

”Jos on unelmia, ne voivat käydä toteen. Ja olen aina halunnut omistaa nämä voitot lapsilleni, kun niin suuren osan vuodesta en näe heitä”, Farah sanoi.

Lause kuulosti lähes kopiolta neljän vuoden takaa Lontoosta. Farah harjoittelee ison osan vuodestaan Yhdysvalloissa.

Rion miesten 1 500 metrin finaalista tuli mieleen kotoiset Kalevan Kisat. Tai ei edes ne, sillä olympiafinaalissa lönköteltiin paljon hiljempaa kuin SM-kilpailuissa.

Juoksun profiili oli erikoinen. Ketään ei kiinnostanut vetää tai panna vauhtia päälle. Taktiikka sopi erinomaisesti amerikkalaiselle Matthew Centrowitzille, joka tiesi ja tunsi oman kirinsä.

Centrowitz tykitti viimeiset 200 metriä sellaisella vauhdilla, että sillä heltisi olympiakultaa. Aika 3.50,0 tuntuu lähinnä painovirheeltä.

Loppusuoralla juostiin jalat alta yhdeltä, jos toiseltakin. Algerian Taoufik Makhloufi kesti kyydissä ja sai hopeaa ajallaan 3.50,11. Pronssi meni Uuteen-Seelantiin Nicholas Willisille numeroin 3.50,24.

Espanjan Ruth Beitia, 37, näytti, ettei ikä merkitse mitään. Hän voitti naisten korkeuden tuloksella 197. Näillä luvuilla jaettiin myös hopea ja pronssi.

USA ja Jamaika juoksivat 4x400 metrin kullasta, ja USA vei täyden potin.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?