Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Brasilia palasi lentopallon olympiavoittajaksi

Italia kukistui loppuottelussa suoraan kolmessa erässä.

Urheilu
 
DOMINIC EBENBICHLER / Reuters
Brasilian Bruno (vas.) ja Lucarelli riemuitsivat joukkuetovereineen, kun Italia meni nurin olympiaturnauksen loppuottelussa suoraan kolmessa erässä.
Brasilian Bruno (vas.) ja Lucarelli riemuitsivat joukkuetovereineen, kun Italia meni nurin olympiaturnauksen loppuottelussa suoraan kolmessa erässä. Kuva: DOMINIC EBENBICHLER / Reuters

Brasilia täytti äänekkäiden kannattajiensa toiveet ja valloitti miesten lentopallon olympiakultaa sunnuntai-iltana. Brasilia voitti loppuottelussa Italian suoraan 3–0. Erät päättyivät 25–22, 28–26 ja 26–24.

”Brasilia pelasi erittäin hyvin ja ansaitsi voittonsa. Oma joukkueeni antoi kaikkensa, mutta Brasilia hallitsi ja oli erinomainen”, sanoi Italian valmentaja Gianlorenzo Blengini Reutersin mukaan.

Italia voitti alkulohkossa Brasilian, muttei löytänyt keinoja tempun uusimiseksi loppuottelussa.

Oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2000 olympialaisten, kun miesten loppuottelu ratkesi suoraan kolmessa erässä. Sydneyn olympiaturnauksessa Jugoslavia löi Venäjän 3–0 ottelussa, joka kesti vain tunnin ja kahdeksan minuuttia.

Brasilia palasi voittajaksi. Edellisen kerran se juhli olympiavoittoa Ateenassa 2004. Brasilian ensimmäinen täysosuma olympiaturnauksessa tuli Barcelonassa 1992.

Yleispelaaja Wallace de Souza kuului Brasilian hahmoihin. Hän teki sunnuntaina 20 pistettä. Hänen joukkuetoverinsa Luis Felipe Fonteles sai saldokseen 11 pistettä.

Italialaisista Ivan Zaitsev sai kokoon 17 pistettä ja Osmany Juantorena 14 pistettä.

Pronssiottelussa tarvittiin täydet viisi erää ennen kuin USA sai himmeimmät mitalit. USA löi Lontoon olympialaisissa 2012 voittaneen Venäjän 3–2.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?