Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ryöstöhuijauksesta kärynnyt Lochte menetti uimahousunsa – Speedon lisäksi uimari on menettänyt muitakin sponsorisopimuksia

Urheilu
 
Jason Getz / Usa sports today
Ryan Lochte saavutti Rion olympialaisissa muun muassa kultaa 4x200 vapaauintiviestissä.
Ryan Lochte saavutti Rion olympialaisissa muun muassa kultaa 4x200 vapaauintiviestissä. Kuva: Jason Getz / Usa sports today

Speedo USA ilmoitti maanantaina lopettaneensa yhteistyön amerikkalaisuimari Ryan Lochten kanssa. Syynä on Rion olympialaisten aikana sattunut tapaus, jossa Lochte valheellisesti väitti joutuneensa aseellisen ryöstön uhriksi.

”Emme voi hyväksyä käytöstä, joka on vastoin yhtiön pitkään vaalimia arvoja”, yhtiön tiedotteessa todetaan.

Myös kaksi muuta sponsoria on lopettanut yhteistyön Lochten kanssa. Vaateyhtiö Ralph Lauren kertoi, että he tukivat Lochtea vain olympialaisissa. Yhtiö poisti Lochten kuvia verkkosivuiltaan. Myös Syneron Candela lopetti yhteistyön. Asiasta kertoi BBC.

Lochte myönsi myöhemmin, että hän liioitteli tapausta. Ryöstöä ei tapahtunut, mutta Lochten mukaan häntä osoitettiin aseella.

”Oliko kyse ryöstöstä, kiristyksestä vai ihan vain vaatimuksesta saada korvauksia, se on myös hieman tulkinnanvaraista. Tiedän vain, että minua osoitettiin aseella, ja minulta vaadittiin rahaa”, Lochte selvitti uutiskanava NBC:n haastattelussa.

Lochte totesi, että liioittelun syynä oli humalatila.

Speedo on tunnettu muun muassa uimahousujen ja -pukujen valmistaja. Yhtiö ilmoitti lahjoittavansa säästyneistä sponsorirahoista 50 000 dollaria (noin 45 000 euroa) Pelastakaa lapset -järjestölle Brasilian lasten auttamiseksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!