Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Etiopia: Protestoineen maratoonarin ei tarvitse pelätä kotiinpaluuta

Urheilu
 
ATHIT PERAWONGMETHA / reuters
Feyisa Lilesa teki uskaliaan protestieleen kotimaansa hallitusta vastaan, kun hän ylitti maaliviivan sunnuntaina Rion olympialaisissa.
Feyisa Lilesa teki uskaliaan protestieleen kotimaansa hallitusta vastaan, kun hän ylitti maaliviivan sunnuntaina Rion olympialaisissa. Kuva: ATHIT PERAWONGMETHA / reuters

Etiopian hallitus lupaa maratonjuoksija Feyisa Lilesalle turvallisen paluun Etiopiaan. Etiopian valtion kontrolloima Fana-radiokanava kertoi maanantaina, että hopeaa voittaneen Lilesan ei tarvitse pelätä seurauksia sunnuntain maratonilla tekemänsä protestin takia. Lilesa risti käsivartensa päänsä päällä. Se on oromo-kansan käyttämä vastarinnan merkki.

”Lelisa ei kohtaa mitään ongelmia poliittisen kantansa takia”, hallituksen tiedottaja Getachew Reda kertoi radiokanavalle.

Oromot ovat Etiopian suurin etninen ryhmä, joka on ollut hallituksen sortotoimien kohteena. Jännitteet ovat pahentuneet viimeisen vuoden aikana, ja oromot ovat osoittaneet mieltään useiden kuukausien ajan hallituksen maankäyttösuunnitelmia vastaan.

Etiopian hallitus on vastannut oromoiden mielenosoituksiin kovalla kädellä. Ihmisoikeusjärjestöjen mukaan turvallisuusjoukot ovat pidättäneet, kiduttaneet ja tappaneet satoja oromoita.

”Jos puhut demokratiasta, he tappavat sinut. Jos palaan Etiopiaan, ehkä he tappavat minut tai laittavat vankilaan”, Lilesa sanoi sunnuntaina.

Lilesa arvioi, että ehkä hänen täytyy mennä Riosta muualle kuin Etiopiaan.

Lähde: AFP

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!