Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK kärjessä, Ässät hännillä – näin Liiga-joukkueet käyttävät sosiaalista mediaa

Urheilu
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Lennart Petrell ja Arttu Luttinen antoivat lukujärjestykset kolmasluokkalaisille Aliisalle ja Eevalle ennen koulun alkua.
Lennart Petrell ja Arttu Luttinen antoivat lukujärjestykset kolmasluokkalaisille Aliisalle ja Eevalle ennen koulun alkua. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Kokonaisarvio

 HIFK, Ilves, JYP, KalPa, SaiPa (4/5 pistettä)

 KooKoo, Kärpät, Lukko, Tappara, TPS (3/5)

 Blues, HPK (2/5)

 Pelicans, Sport, Ässät (1/5)

Helsingin IFK kuuluu jääkiekon Liiga-joukkueiden aateliin, kun seurat laitetaan järjestykseen sosiaalisen median käytön perusteella.

Tähän tulokseen ovat päätyneet Jenni Jormanainen, Essi Hillgren, Jaakko Haltia ja Harri Jalonen torstaina julkaistavassa selvityksessä Jotain uutta, paljon perinteistä, vähän väriä – sosiaalisen median hyödyntäminen jääkiekon SM-liigassa.

”HIFK, Ilves, JYP, KalPa ja SaiPa erottuivat edukseen some-viestintänsä monipuolisuudessa. Selvityksessä peränpitäjiksi jääneiden Pelicansin, Sportin ja Ässien some-viestintä oli seurantajaksolla määrällisesti vähäistä ja sisällöllisesti melko mielikuvituksetonta”, selvityksessä todetaan.

Liigajoukkueiden viestintä seurattiin noin viikon mittaisella jaksolla tammikuussa. Kaikkien joukkueiden painopiste oli ottelu- ja pelaajarintamilla tapahtuneiden asioiden uutisoinnissa.

Suurimmat ongelmat joukkueilla on selvityksen mukaan kannattajien sitouttamisessa ja tarinallisuuden hyödyntämisessä. Kannattajien kysymyksiin kyllä vastattiin, mutta fanien aktivointi ei ollut tekemisen pohjana.

”Muutamia yksittäisiä kampanjoita lukuun ottamatta joukkueiden some-viestintä oli enimmäkseen asioita toteavaa – ei merkityksellisiä kokemuksia luovaa.”

”Some-kanavien seuraajilla ja julkaisuihin kohdistuvilla reagoinneilla tarkasteltuna kaikilla liigajoukkueilla on merkittävää kasvupotentiaalia.”

Jääkiekon Liiga käynnistyy 16. syyskuuta, joten seuroilla on vielä aikaa panna some-viestintä paremmalle mallille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!