Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pohjois-Korealla oli mitalitavoite Riossa eikä siihen päästy – nyt pelätään Kim Jong-unin rangaistusta

Urheilu
 
ATHIT PERAWONGMETHA / reuters
Pohjois-Korean Pak Chol osallistui Riossa maratonille ja oli 27:s.
Pohjois-Korean Pak Chol osallistui Riossa maratonille ja oli 27:s. Kuva: ATHIT PERAWONGMETHA / reuters

Toisin kuin Suomella Pohjois-Korealla oli mitalitavoite Rion olympialaisissa. Korea Times -lehden mukaan tavoitteen oli määrännyt Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un: viisi kultamitalia ja kaksitoista muuta mitalia.

Kuinka kävi? Pohjois-Korean 31 urheilijan joukkue sai kaksi kultaa, kolme hopeaa ja kaksi pronssia. Kisat menivät hiukan huonommin kuin neljä vuotta sitten Lontoossa, josta kotiin tuomisiksi oli neljä kultamitalia ja kaksi pronssia.

Nyt Pohjois-Korean urheilijat pelkäävät kohtaavansa kotimaassaan johtajansa raivon, kertoo The Telegraph.

”Mitalin voittaneita odottaa paremmat asunnot, auto ja mahdollisesti muita lahjoja, mutta Kim tulee olemaan vihainen ja pettynyt tulokseen”, sanoo Tokion Waseda-yliopiston professori ja Pohjois-Korean asiantuntija Toshimitsu Shigemura.

Professori uskoo, että huonommin menestyneet joutuvat muuttamaan huonompiin asuntoihin ja heidän etujaan karsitaan. Pahimmillaan voi edessä olla passitus työskentelemään hiilikaivoksille vuodeksi tai kahdeksi. Näin arvioidaan käyneen osalle vuoden 2010 jalkapallon MM-joukkueen pelaajista ja valmentajista, kun joukkue hävisi Portugalille maalein 7–0.

Pohjois-Korean epävirallinen tiedottaja Kim Myong-chol kiistää, että urheilijoita kohdeltaisiin kaltoin – heidät toivotetaan tervetulleiksi kotiin sankareina.

”Pohjois-Korean urheilijat esiintyivät vahvasti. Jos tuloksia mitattaisiin suhteutettuna bruttokansantuotteeseen, Pohjois-Korea olisi lähellä mitalitaulukon kärkeä.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!