Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Heikko menestys Riossa ei vaikuta Olympiakomitean sponsorisopimuksiin: ”Menestyksellä ei käytännön merkitystä”

Urheilu
 
Timo Jaakonaho / Lehtikuva
Nyrkkeilijä Mira Potkonen otti Suomen ainoan mitalin Rion olympialaisissa.
Nyrkkeilijä Mira Potkonen otti Suomen ainoan mitalin Rion olympialaisissa. Kuva: Timo Jaakonaho / Lehtikuva

Suomen heikko menestys Rion olympialaisissa ei vaikuta Olympiakomitean sponsorisopimuksiin tai tuleviin neuvotteluihin.

Olympiakomitean ja Valtakunnallisen liikunta- ja urheiluorganisaation Valon liiketoimintayksikön toimitusjohtaja Samuli Vasala kertoo, että sponsoritilanne on hyvä.

Uskoa tulevaisuuteen lisää Vasalan mukaan se, että Olympiakomitean ja Valon fuusioituminen vuoden vaihteessa luo uusia mahdollisuuksia yhteistyölle.

”Olympiabrändiä voidaan hyödyntää ensimmäistä kertaa olympiajoukkueen lisäksi vastuullisuushankkeiden ja liikunnan lisäämisessä sekä työhyvinvointiin liittyvissä hankkeissa”, Vasala sanoo.

Hän myöntää, että olympiajoukkue on tärkeä osa kokonaisuutta, jonka merkitys on kiistaton.

”Varainhankinnan näkökulmasta maailma muuttuu, ja urheiluyhteisön on kehitettävä varainhankintaa. Huippu-urheilulla on yhteiskunnassa tärkeä rooli, ja se kiinnostaa myös yrityksiä.”

Vasala näkee toistuvan heikon urheilullisen menestyksen voivan vaikuttaa yhteistyösopimuksiin pitkässä juoksussa välillisesti yhteiskunnan kiinnostuksen laskun kautta.

Eikö sponsorineuvottelujen kannalta olisi ollut mitään merkitystä, vaikka Suomi olisi voittanut kahdeksan kultaa Riosta?

”Menestyksellä ei ole käytännön merkitystä. Olen jopa yllättynyt siitä, miten vahva olympiabrändi on”, Vasala toteaa.

Hän kertoo, että Olympiakomitealla on jopa kahdeksan vuoden mittaisia sopimuksia, vaikka kumppanuuksia matkan varrella vaihtuukin.

”Aiemmin olympiadi määrittänyt pitkälti sopimusaikaa, mutta näin pitkät sopimukset ovat poikkeuksellisia, sillä markkina on muuttunut entistä lyhytjänteisemmäksi. Arvo syntyy kuitenkin juuri pitkästä yhteistyöstä.”

Vasala näkee suurimmaksi haasteeksi sen, miten koko urheiluyhteisö pystyisi synnyttämään uusia varainhankintamalleja, niin että koko markkina kasvaisi.

Olympiakomitean sponsoroinnin näkökulmasta suurin kasvualusta on Vasalan mukaan hyvinvoinnissa. Hän sanoo urheilusponsorointimarkkinan olevan Suomessa noin 120 miljoonan euron kokoluokkaa, kun hyvinvointi on 750 miljoonan euron liiketoimintaa.

”Maailma on muuttunut todella paljon muutamassa vuodessa. Täytyy muuttua, kun ympäristö muuttuu.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?