Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korruptio- ja dopingsyytteessä ollut kenialainen yleisurheilujohtaja kuoli

Urheilu
 
DOMINIC EBENBICHLER Reuters
Keniassa myllertää yleisurheilupiireissä, entinen ykkösjohtaja kuoli. Kuvan juoksijat eivät liity tapaukseen.
Keniassa myllertää yleisurheilupiireissä, entinen ykkösjohtaja kuoli. Kuvan juoksijat eivät liity tapaukseen. Kuva: DOMINIC EBENBICHLER Reuters

Entinen kenialainen yleisurheilujohtaja, jota tutkittiin korruptiosta ja dopingin peittelystä, kuoli keskiviikkona 72-vuotiaana, hänen perheensä tiedotti.

Isaiah Kiplagat johti Kenian yleisurheilijoita 23 vuotta, mutta hänen uransa päättyi viime marraskuussa häpeällisissä tunnelmissa, kun häntä ja kahta muuta syytettiin korruptiosta ja dopingin peittelystä kenialaisten juoksijoiden keskuudessa. Juoksijoita oli jopa 40, jotka ovat olleet suljettuja kilpailuista vuodesta 2012 lähtien.

Kiplagat oli vaikutusvaltainen yleisurheilujohtaja Keniassa, mutta myös Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) entinen monivuotinen hallituksen jäsen.

Kolmikkoa Kiplagat, David Okeyo ja entinen rahastonhoitaja Josep Kinyuna syytettiin 500 000 dollarin eli 442 000 euron varastamisesta. Rahat olivat olleet tulossa Kenian yleisurheiluliitolle urheiluvälinejätti Nikeltä ja rahoja oli osoitettu myös Kenian antidopingtyöhön.

Kenia oli keväällä samassa tilanteessa kuin Venäjä, jolloin maiden yleisurheilijoita uhkasi sulkeminen Rio de Janeiron olympialaisista. Kenian antidopingtyö on ollut vuosia lähes olematonta, mutta Keniaa ei lopulta suljettu kisoista. Venäjän yleisurheilijoilta estettiin osallistuminen yhtä pituushyppääjää lukuunottamatta.

Perhe tiedotti, että Kiplagat sairasti syöpää ja hän kuoli aamunkoitteessa.

Lähde: Reuters

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!