Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hetemaj halusi pois Kosovo-ottelusta

Päävalmentaja Hans Backe kunnioitti Hetemaj’n vaikeata päätöstä.

Urheilu
 
Fakta

Maajoukkuevalinnat

Maalivahdit:

Lukas Hradecky, Niki Mäenpää, Jesse Joronen.

Puolustajat:

Jere Uronen, Kari Arkivuo, Albin Granlund, Niklas Moisander, Juhani Ojala, Paulus Arajuuri, Jukka Raitala, Janne Saksela.

Keskikenttä- ja hyökkäyspelaajat:

Joni Kauko, Thomas Lam, Robin Lod, Markus Halsti, Roman Eremenko, Rasmus Schüller, Kasper Hämäläinen, Alexander Ring, Teemu Pukki, Joel Pohjanpalo, Eero Markkanen.

Syyskuussa Turussa alkavissa miesten jalkapallon MM-karsinnoissa ei nähdä avausottelussa yhtä maajoukkuetähteä. 43 maaottelua pelannut Perparim Hetemaj ei halua pelata MM-karsintojen avausottelussa synnyinmaataan Kosovoa vastaan.

Maajoukkueen päävalmentaja Hans Backe sanoi ymmärtävänsä, että tilanne on erittäin vaikea Hetemaj’lle.

”Hän sanoi, ettei halua pelata synnyinmaataan vastaan. Kunnioitan hänen päätöstään jättäytyä siitä ottelusta sivuun. Siksi hän ei pelaa myöskään Saksaa vastaan. Kosovo-ottelun jälkeen puhun hänen kanssaan tulevaisuudesta. Olemme puhuneet vain Saksa- ja Kosovo-otteluista”, Backe kertoi.

Palloliiton maajoukkuepäällikön Lennart Wangelin mukaan kansainväliset jalkapalloliitot Fifa ja Uefa eivät ole antaneet erillistä ohjeistusta muita maita edustaneiden pelaajien siirroista Kosovon maajoukkueeseen.

”Uuden valtion syntyessä pelaajalla on oikeus hakea maajoukkuekansalaisuuden vaihtoa. Maajoukkuekansalaisuutta voi vaihtaa vain kerran. Kosovon tapauksessa kutakin siirtoa tarkastellaan tapauskohtaisesti”, Lennart Wangel kertoi.

Samassa kilpailussa ei voi edustaa kahta eri maata, joten ei ole mahdollista, että esimerkiksi heti Hetemaj vaihtaisi vaikkapa lokakuun alun Islanti-ottelun jälkeen maajoukkuekansalaisuutta.

Helsingin Sanomat kysyi Brysselissä Belgia-maaottelun aikaan Hetemaj’lta hänen ajatuksiaan siitä mahdollisuudesta, että Suomen karsintalohkoon tulisi Kosovo.

”Olen erittäin iloinen kaiken jälkeen, että Kosovo voi peluuttaa maajoukkuetta kaiken sen jälkeen, mitä kosovolaiset ovat kokeneet. He ansaitsevat sen. Fudis on heitä yhdistävä tekijä ja ylpeyden aihe. Jos Kosovo tulee Suomen lohkoon, olen iloinen, että se saa pelata, mutta en osaa sanoa mitään muuta siitä”, Hetemaj kertoi ennen Belgia-ottelua.

Backe valitsi otteluihin yhden ensikertalaisen, IFK Mariehamnin laitapakin Albin Granlundin. Suomi kohtaa harjoitusottelussa Saksan 31. elokuuta Mönchengladbachissa ja Kosovon Turussa 5. syyskuuta.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?