Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vettel ylistää suomalaisvalmentajiaan parhaiksi: ”Ei tarvitse riidellä tyhmistä jutuista”

Sinivalkoisten valmentajien suoraviivaisuus miellyttää nelinkertaista maailmanmestaria Sebastian Vetteliä.

Urheilu
 
All Over Press
Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel (vas.) tekee tiiviisti yhteistyötä kuntovalmentajansa Antti Kontsaksen kanssa.
Nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel (vas.) tekee tiiviisti yhteistyötä kuntovalmentajansa Antti Kontsaksen kanssa. Kuva: All Over Press

Spa-Francorchamps

Formula ykkösissä ajavan Sebastian Vettelin saattaa usein bongata ennen gp-kisan starttia seisomassa autonsa lähellä kuntovalmentajansa Antti Kontsaksen kanssa.

Kontsas on joko pitämässä päivävarjoa auringonsuojana tai kiillottamassa ajajan kypärän visiiriä.

Suomalaisvalmentajat ovatkin nelinkertaisen maailmanmestarin tietynlainen tavaramerkki.

Vettel voitti Red Bullilla kaksi titteliä niin Tommi Pärmäkosken kuin Heikki Huovialan kanssa. Kontsaksen kanssa Ferrarilla se ensimmäinen on vielä haussa.

Vettel tunnusti pitävänsä kovasti suomalaisvalmentajien työtavoista, kun HS haastatteli häntä Ferrarin edustusvaunun kattoterassilla.

”Olen itse tällainen simppeli heppu. En halua tehdä yksinkertaisista asioista liian monimutkaisia. Suomalaisten kanssa ei ole tarvetta riidellä tyhmistä jutuista, kun he sanovat suoraan päin naamaa, mitä ajattelevat”, Vettel taustoitti.

Mikä sitten tekee suomalaisvalmentajista niin erityisiä Vettelin mielestä?

”He ovat parhaita”, saksalaistähti tokaisi.

”Rehellisesti sanottuna arvostan kovasti heidän mentaliteettiaan. Heidän tapansa tehdä töitä on hyvin suoraviivainen. Siinä on sellaista karaktääriä, josta todella tykkään”, Vettel sanoo.

”Jos he eivät pidä jostain asiasta, he sanovat sen suoraan. Sitten juttelemme asiat halki ja selvitämme kaiken perin juurin.”

”Jonkun toisen valmennuskunnan edustajan kanssa yksinkertaisista asioista tulisi vain entistä hankalampia, kun yritettäisiin olla kohteliaita eikä puhuttaisi suoraan”, Vettel vertaili.

Onko nykyinen kuntovalmentajasi Antti Kontsas sitten erilainen kuin edeltäjänsä?

”Tietysti kaikki kolme suomalaisvalmentajaani ovat olleet hyvinkin erilaisia toisiinsa verrattuina. Eivät he ole veljeksiä keskenään – eivät missään nimessä.”

”Minulla on suomalainen lääkäri Aki Hintsa pitämässä minusta huolta, ja siitä tämä suomalaisvaikutus on lähtöisin”, Vettel muistutti.

Kontsas siirtyi Vettelin rinnalle, kun saksalaistähti siirtyi Ferrarille kaudeksi 2014.

Onko Vettel muuttunut näiden yhteisten kahden ja puolen kuluessa?

”Sebastian on urheilijana ja ihmisenä todella vahva. Tommi ja Heikki tekivät pitkään hyvää työtä hänen kanssaan, ja ehkä minun kanssani on kasvettu enemmän siitä, missä hän oli silloin, kun aloitimme”, Konstas sanoo.

Kontsas on tehnyt pieniä muutoksia, ja harjoitusfilosofia on tullut enemmän hänen näköisekseen.

”Totta kai urheilija kehittyy aina. Sebastian oli tosi hyvässä kunnossa jo ennenkin, joten mitään tarvetta radikaaleihin muutoksiin ei ole ollut.”

Mitä on tämän suorituskyvyn hiomiseen tähdätyn valmennuksen avaintekijä?

”Ehkä se on sellaisen optimaalisen tasapainon löytäminen elämässä. Se on mielestäni yksi tärkeimmistä asioista huippu-urheilussa”, Kontsas valottaa.

” Tavoitteena on sellainen rauha, että pystyy jättämään kaikki sivutekijät pois mielestä ja keskittämään kaiken energian täysillä siihen, mitä tekee.”

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!