Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Henri Kontisen kymmenes turnausvoitto tuli erikoisella tavalla: ”Pari löytyi paikan päältä tunti ennen deadlinea”

Suomen Henri Kontinen ja Espanjan Guillermo García-López voittivat Yhdysvaltain Winston-Salemissa pelatun ATP-turnauksen miesten nelinpelin.

Urheilu
 
Vesa Koivunen / Tennisliitto
Henri Kontinen
Henri Kontinen Kuva: Vesa Koivunen / Tennisliitto

Suomen Henri Kontinen saavutti viikonloppuna upean merkkipaalun, kun hän voitti kymmenettä kertaa urallaan ATP-turnauksen miesten nelinpelissä.

Tällä kertaa turnausvoitto tuli melko epätavallisista lähtökohdista. Kontisen vakiopari John Peers halusi levätä ennen US Openia, mutta Kontisen veri veti kentälle.

Suomalainen matkasi Yhdysvaltain Winston-Salemissa pelattavaan ATP 250 -turnaukseen tietämättä pariaan. Lopulta hän löi hynttyyt yhteen Espanjan Guillermo García-Lópezin kanssa.

”Pari löytyi paikan päältä tunti ennen deadlinea”, Kontinen kertoi Tennisliiton tiedotteessa.

Yhteispeli García-Lópezin kanssa toimi, ja pari eteni Winston-Salemin turnauksen miesten nelinpelin loppuotteluun.

Finaalissa vastassa olivat intialainen nelinpelilegenda Leander Paes ja Saksan Andre Begemann. Kontinen ja García-López nousivat ottelussa mahdottomalta tuntuneesta tilanteesta voittoon.

Paes ja Begeman veivät ensimmäisen erän 6–4. Toinen erä eteni katkaisupeliin, jota Paes ja Begeman johtivat jo 6–1. Kontisen ja García-Lópezin vastustajilla oli siis viisi ottelupalloa, jotka jäivät hyödyntämättä.

”Sellaisessa nousussa tarvitaan myös onnea. Me luotimme itseemme ja löysimme jotenkin tien voittoon. Onnistuimme isojen pisteiden isoissa syötöissä”, Kontinen sanoo.

Suomalaisespanjalainen pari voitti seitsemän palloa peräkkäin ja venytti ottelun niin sanottuun ”match tiebreakiin”, joka korvaa nelinpelissä kolmannen erän.

Kyseessä on katkaisupeli, joka pelataan kymmeneen pisteeseen. Sen Kontinen ja Garciá-López voittivat 18 minuutissa pistein 10–8. Ottelu kokonaisuudessaan kesti tunnin ja 57 minuuttia.

Tällä kaudella Kontinen on voittanut neljä ATP-turnausta miesten nelinpelissä. Voitoista kolme on tullut vakiopari Peersin kanssa.

Wimbledonin tennisturnauksessa Kontinen voitti sekanelinpelin Britannian Heather Watsonin kanssa.

Seuraavaksi Kontinen suuntaa kohti ensi viikolla alkavaa US Openia, joka on kauden viimeinen tenniksen arvoturnaus.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!