Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

KuPSin Rajamäellä hämmästyttävän hyvä saldo HJK:n Lehkosuota vastaan – sunnuntaina Klubi oli kuitenkin vahvempi

Mika Lehkosuon HJK otti vasta toisen voittonsa Marko Rajamäen KuPSista.

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket 28.8.2016
Veikkausliigan huippuhetket 28.8.2016
HJK1KuPS0

Kuopion Palloseura on ollut viime vuosina HJK:n painajaisseura, vaikea vastustaja ottelusta toiseen. Syy siihen seisoo vaihtopenkin päässä. Päävalmentaja Marko Rajamäki, 47, on seitsemän kauden aikana voittanut joka toisen Veikkausliigaottelunsa Mika Lehkosuon valmentamia joukkueita vastaan.

Ennen sunnuntaita Lehkosuon HJK oli voittanut Rajamäen KuPS:n vain kerran liigassa.

”Okei, tuota en olisi tiennyt”, Rajamäki sanoi ennen ottelua Helsingin Sanomille kuultuaan tilastoistaan HJK:ta vastaan.

Sunnuntaina oli HJK:n vuoro voittaa ja ottaa samalla toinen perättäinen voitto Veikkausliigassa. Samalla HJK siirtyi liigan kärkeen pisteen turvin ohi ottelun vähemmän pelanneen IFK Mariehamnin, joka pelasi sunnuntaina maalittoman tasapelin Vaasaa vastaan.

”Bana [Mika Lehkosuo] on vaihtanut paljon joukkueensa tapaa pelata. FC Hongassa hänellä oli todella selkeä tapa pelata jalkapalloa, ja sitä kutsuttiinkin Hongan tavaksi pelata. Hän harvoin muutti silloin pelitapaa. Nyt Bana on selkeästi vaihtanut pelitapaansa Hongan ajoista riippuen pelaajamateriaalistaan”, Rajamäki kertoi ennen ottelua.

Lehkosuo pani tällä kertaa KuPSia vastaan kaksi hyökkääjää, Alfredo Morelosin ja Ousman Jallow’n, kärkeen ja ryhmitys oli 4–4–2. Tavallisesti HJK:n laitahyökkääjät ovat kaventaneet keskelle, nyt laitapelaajat Nikolai Alho ja Nnamdi Oduamadi pelasivat todellakin laidoilla.

”Olemme muuttaneet systeemiä. Me laiturit olemme leveämmällä ja haastamme vastustajia enemmän kuin aiemmin”, Alho kertoi.

Puolen tunnin pelin jälkeen HJK rupesi vyöryttämään hyökkäyksiä niin taajaan KuPS:n maalia kohtia, että maalin syntyminen oli vain ajan kysymys.

Lopulta Morelos teki juuri ennen taukoa tavaramerkkikäännöksensä rangaistusalueella ja laukoi pallon maaliin. Maali oli Morelosin kuudes KuPSia vastaan kolmessa ottelussa, kolme maaleista tuli cupin ottelussa.

”Monta peliä putkeen ilman päästettyjä maaleja, siitä on hyvä rakentaa”, hyvän pelin pelannut kapteeni Sebastian Sorsa sanoi.

HJK:lla oli tilaisuus tehdä lukuisia maaleja, mutta KuPS:n maalivahti Johannes Kreidl piti loistavilla torjunnoillaan kuopiolaiset pelissä mukana.

”Tapahtumiin nähden oikeutettu tulos”, Rajamäki sanoi ottelun jälkeen.

Lehkosuon mukaan KuPS peli piti voittaa. Mestaruusjahti jatkuu.

”Luomme nyt aika hyvin maalipaikkoja. Vastustaja sai vielä liikaa vastahyökkäyksiä aikaiseksi”, Lehkosuo sanoi.

Juhani Niiranen / HS
Mika Lehkosuo (vas.) on voittanut HJK:n päävalmentajana Marko Rajamäen valmentaman KuPS:n vain kahdesti Veikkausliigassa.
Mika Lehkosuo (vas.) on voittanut HJK:n päävalmentajana Marko Rajamäen valmentaman KuPS:n vain kahdesti Veikkausliigassa.
Juhani Niiranen / HS
Alfredo Morelos (vas.) ratkaisi voiton Klubille. Nmamdi Oduamadi onnitteli Morelosia maalista.
Alfredo Morelos (vas.) ratkaisi voiton Klubille. Nmamdi Oduamadi onnitteli Morelosia maalista.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!