Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Dettmannin mukaan Suomikoriksen suuruuden päivät ovat edessä – menestys tuo mukanaan ”sontakärpäset”

Suomalaisen koripalloilun isoin työmaa löytyy naiskoripalloilun puolelta, Henrik Dettmann sanoo.

Urheilu
 
Martti Kainulainen
Henrik Dettmann on valmentanut uransa aikana A-maaotteluita (yhteensä 364) jo lähes vuoden jokaiselle päivälle.
Henrik Dettmann on valmentanut uransa aikana A-maaotteluita (yhteensä 364) jo lähes vuoden jokaiselle päivälle. Kuva: Martti Kainulainen

Suomen koripallomaajoukkueen valmentaja Henrik Dettmann rikkoi toissa viikolla 250 valmennetun Suomen miesten A-maaottelun haamurajan Ulmin turnauksessa. Hänellä on tilillään myös 112 Saksan maajoukkueen ottelua.

58-vuotias Dettmann näkee itsensä silti uuden oppijana – ja opittavaa on loputtomasti.

”Vuosien ja otteluiden karttuessa kuka tahansa valmentaja tulee kuitenkin huomaamaan, että mitä enemmän näkee, sitä vähemmän osaa”, Dettman sanoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Kokemuksen ansiosta kuitenkin näkemys pelistä ja oleellisista asioista konkretisoituvat.

Dettmann palasi Suomen miesten maajoukkueen peräsimeen vuonna 2004, ja työsarkaa Suomessa riitti. Moni asia, joita tämän päivän huippu-urheilujoukkueet pitävät itsestäänselvyyksinä, loisti poissaolollaan.

”Olosuhteet olivat ensimmäisinä vuosinani tässä tehtävässä haasteelliset. Olemme rakentaneet olosuhteita vuosien varrella pikkuhiljaa paremmiksi, ja matkaan on tarttunut monenlaista oppia”, Dettmann sanoo.

Oleellista on ollut suomalaiskoripalloilijoiden päivittäisen harjoittelun laadun parantaminen. Jos ei ole hyviä pelaajia, on vaikea voittaa, Dettman muistuttaa.

Uran suurimpana onnena Dettmann pitää sitä, että hän saanut vuosien aikana ympärilleni joukon hyviä ihmisiä, joiden kanssa voi tehdä hedelmällistä työtä.

”Aika monesti valmentamista pidetään yhden miehen show’na, mutta tässä ammatissa on niin monta ulottuvuutta ja asiaa, ettei yksi ihminen voisi koskaan hallita sitä kaikkea”, Dettmann toteaa.

Tehty työ on kantanut hedelmää, ja Dettmann uskoo, että suomalaisen koripallon suuruuden päivät ovat vielä tulossa. Tosin menestys tuo mukanaan haasteita.

”Mitä paremmaksi tulemme, sitä enemmän lajin ympärillä tulee pyörimään monenlaisia hännystelijöitä, jotka yrittävät itselleen palaa kakusta, jonka valmistamisessa heillä ei ole ollut osaa eikä arpaa. Kutsun heitä sontakärpäsiksi”, Dettmann sanoo.

Toinen, erityisesti urheilijoihin kohdistuva haaste on sosiaalinen media kohuineen ja reaktioineen.

”On turhamaista pelin päätyttyä tutkia, mitä minusta oikein Twitterissä kirjoitetaan. Se ei muuta tehtyä mihinkään. Parempi keino on miettiä, mikä itsellä meni hyvin ja missä on parannettavaa.”

Dettmannin mukaan isoin työmaa löytyy vielä naiskoripalloilun puolelta.

”Emme ole onnistuneet nostamaan naisten koripalloa sille tasolle, mille sillä olisi edellytykset. Siihen on monta syytä, mutta aivan ensimmäiseksi minun on tietenkin katsottava peiliin”, Dettmann sanoo.

”Harmikseni joudun myös toteamaan, että meillä Suomessa ei nähdä naisurheilun potentiaalia ollenkaan.”

Lähde: www.basket.fi

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?