Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Barça-junioreiden koskettava ele kertoo jalkapalloakatemian arvoista – ”Tyypillistä La Masiaa”

Urheilu
 
John Sibley / Reuters
Lionel Messi (oik.) ja Andres Iniesta ovat La Masian kasvatteja.
Lionel Messi (oik.) ja Andres Iniesta ovat La Masian kasvatteja. Kuva: John Sibley / Reuters

Espanjan suurseura FC Barcelona ylpeilee titteliensä lisäksi maailmankuululla akatemiallaan La Masialla, eikä turhaan.

Jalkapallotaitojen lisäksi akatemiaan hyväksytyille lapsille järjestetään kouluopetus, ja kasvatukseen kuuluu Tokiosta leviävän videon perusteella myös vastustajan kunnioittamisen, arvojen ja yleisten hyvien käytöstapojen opettaminen.

Barcelona osallistui viikonvaihteessa Japanissa järjestettyyn alle 12-vuotiaiden Junior Soccer World Challenge -turnaukseen, jonka se voitti päästämättä kolmessa ottelussa maaliakaan. Kahden 4–0-voiton jälkeen finaalista tuli tiukempi.

Loppuottelussa kaatui isäntämaan Omiya Ardija Junior -joukkue maalein 1–0, mutta lopputulosta suuremman huomion keräsi kuitenkin video ottelun jälkeisistä tapahtumista.

Twitterissä leviävällä videolla näkyy, kuinka Barcelonan pelaajat lohduttavat kapteeninsa Adria Capdevila Puigmalin johdolla itkeviä vastustajiaan halaten ja kannustaen.

Pelaajien käytös on kerännyt runsaasti ylistystä sosiaalisessa mediassa, ja moni näkee toiminnan kiteyttävän akatemian arvot.

”Tyypillistä La Masiaa. Tämä ele osoittaa La Masian arvon. Opetetaan olemaan hyviä ihmisiä, ei vain hyviä pelaajia”, Synthetique-nimimerkki kirjoittaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!