Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kumpi voitti vaaliväittelyn? Trumpista kirjan kirjoittanut Saska Saarikoski vastaa suorassa lähetyksessä klo 10
  • Kumpi voitti vaaliväittelyn? Trumpista kirjan kirjoittanut Saska Saarikoski vastaa suorassa lähetyksessä klo 10

MM-karsintaan valmistautuva Suomi joutuu kovaan testiin Saksaa vastaan

Hyökkääjä Teemu Pukki on kuumassa maalivireessä. Suomen joukkuetta rokottavat loukkaantumiset ja sairastumiset.

Urheilu
 
Zacharie Scheurer
Bundesliigassa maalitilinsä avannut Joel Pohjanpalo tavoittelee paikkaa Suomen avauskokoonpanossa Saksaa vastaan.
Bundesliigassa maalitilinsä avannut Joel Pohjanpalo tavoittelee paikkaa Suomen avauskokoonpanossa Saksaa vastaan. Kuva: Zacharie Scheurer

Suomen maalivahti Lukáš Hrádecký ei säästele kehujaan düsseldorfilaisen hotellin kokoushuoneessa. Maajoukkue on valmistautumassa keskiviikon ystävyysotteluun hallitsevaa maailmanmestaria Saksaa vastaan.

”Teemu Pukki kärjessämme on nyt tulikuuma”, Hrádecký hehkuttaa.

”Silti pitää pelata inhorealistista jalkapalloa, jonka kulmakivi on puolustuspeli”, hän lisää.

Keskushyökkääjä Pukki on elokuun aikana seurajoukkueessaan Tanskan Brøndbyssä pitänyt yllä kovaa kahden ja jopa kolmen maalin tahtia ottelua kohden. ”Haluan siirtää Tanskan maalivireen myös maajoukkuepeleihin. Olen pitänyt hyökkäävästä pelitavasta. Nyt olen onnistumisten jälkeen lähdössä hyvällä itseluottamuksella peliin”, Teemu Pukki sanoo.

Tanskassa hänen roolinsa on ollut hakeutua tiiviisti maalintekopaikoille, myös aivan maalin eteen. Sitä Pukki ei paljasta, onko hänellä Suomen maajoukkuekokoonpanossa keskiviikkona myös hyökkääjäpari Brøndbyn tyyliin.

Viime sunnuntain ottelu Tanskan pääsarjassa heijastelee kuitenkin harmia keskiviikon Saksa-peliin, sillä Pukki sai iskun pohkeeseensa ja puujalan.

Suomen valmentaja Hans Backe sanookin toivovansa, että Pukki voi pelata pitkät minuutit Saksaa vastaan.

”Meillä on nyt muutenkin harmia loukkaantumisista. Viimeisimpänä Roman Eremenko on poissa pelistä maanantaina iskeneen flunssan takia. Toivon, että hän kuitenkin pystyisi pelaamaan Kosovoa vastaan maanantaina alkavissa vuoden 2018 MM-karsinnoissa Turussa.

Suomelle monen keskeisen pelaajan puuttuminen on kova paikka, koska maajoukkuepelaajien rinki on suuria jalkapallomaita paljon pienempi.

Saksalaisille keskiviikon peli Mönchengladbachin Borussia-Parkissa on nimenomaan maajoukkueen pitkäaikaisen kapteenin Bastian Schweinsteigerin jäähyväisottelu. Jäähyväiset eikä vastustaja Suomi ole saaneet lipunmyyntiä lentoon.

Teemu Pukki korostaa, että Saksan kaltaista kovaa joukkuetta vastaan puolustuspeli tulee ensin. ”Muuten maalivahdille tulee kova ilta. Tehtävämme on myös häiritä sen verran, että Schweinsteigerin jäähyväisottelusta tulee hänelle huono”, hän sanoo.

Maalivahti Lukáš Hrádecký pitää etuna sitä, että hän seuraa Eintracht Frankfurtin maaliltaan Bundesliigassa viikonlopusta toiseen Saksan maajoukkueen pelaajia.

”Nyt on kova sisäinen halu näyttää, että Suomi pystyisi voittamaan Saksan kaltaisen joukkueen. Olisi kiva päästä kerskuen takaisin pukukoppiin”, Hradecky sanoo.

Hän pitää Saksa- ja Kosovo-pelejä hyvin erilaisina. ”Saksassa kohtaamme hallitsevan maailmanmestarin ja Kosovo-pelissä olemme ehkä hienoisia ennakkosuosikeita. Karsinnoissa olemme musta hevonen. Yritämme laittaa kaikille joukkueille kapuloita rattaisiin”, Hrádecký sanoo.

Kosovon joukkuejohto ilmoitti tiistaina, että ensi viikon kokoonpanossa ei ole suomenkosovolaisia pelaajia. Maajoukkuepelaaja Perparim Hetemaj ei pelaa Kosovoa vastaan omasta toiveestaan.

”Ymmärrän sen täydellisesti, että hänelle tilanne olisi vaikea”, sanoo valmentaja Hans Backe. Backe pitää tiistaina tullutta tietoa siitä, että Kosovon joukkueessa ei ole suomenkosovolaisia kuitenkin selkeyttävänä. ”Olisihan tällaisille pelaajille myös Suomea vastaan pelaaminen Kosovon riveissä ollut erikoinen tilanne”, hän sanoo.

Sekä valmentaja Backe että pelaajat näkevät, että Suomella on kaikki mahdollisuudet pärjätä MM-karsintojen lohkossaan, koska mukana ei ole Saksan tai Espanjan kaltaisia maita. Edellisten karsintojen uho kuitenkin puuttuu. Backe muistuttaa, että erittäin kova tehtävä MM-turnauspaikan ottaminen tulee olemaan.

”Suomen on kehityttävä nimenomaan vastahyökkäyksissä”, Backe sanoo.

Suomen joukkueen kapteenilla, puolustaja Niklas Moisanderilla on keskiviikkona edessään ensimmäinen peli Backen valmentaessa.

”Vaikuttaa siltä, että Backella on jokaiseen peliin selkeä suunnitelma. Hänen alaisuudessa tulemme pelaamaan puolustusvoittoisesti ja realistisesti. Se on meille ainoa keino saada menestystä”, juuri Werder Bremeniin siirtynyt Moisander arvioi.

Ylen TV2 näyttää ottelun suorana alkaen kello 21.45.

Zacharie Scheurer
Teemu Pukki (vas.) ja Niklas Moisander ovat avainrooleissa illan maaottelussa.
Teemu Pukki (vas.) ja Niklas Moisander ovat avainrooleissa illan maaottelussa.
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!