Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kosovon päävalmentaja: Perparim Hetemaj valitsi Suomen

”Hän päätti valita Suomen, ja meidän pitää hyväksyä se.”

Urheilu
 
Vesa Koivunen
Perparim Hetemaj edustaa Suomea tulevaisuudessakin.
Perparim Hetemaj edustaa Suomea tulevaisuudessakin. Kuva: Vesa Koivunen

Kosovo vai Suomi? Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Perparim Hetemaj, 29, on joutunut tänä kesänä vaikeaan valintatilanteeseen, jossa hän valitsee joka tapauksessa väärin joidenkin mielestä.

Hetemaj ei ole virallisesti vielä päätöstään julkistanut, mutta Kosovon päävalmentajan Albert Bunjakin mukaan Hetemaj olisi jo päätöksensä tehnyt. Hänen mukaansa Hetemaj on valinnut Suomen.

Artikkeliin liittyvät

Albert Bunjaki kommentoi Kosovon maajoukkueen edustamisesta kieltäytyneitä pelaajia lehdistötilaisuudessaan eilen.

Bunjaki puhui Hetemaj’n valinnasta seuraavasti.

”Olimme luvanneet Hetemaj’lle, että hänen ei tarvitsisi pelata Suomea vastaan, jos hän edustaisi Kosovoa. Mutta hän on päättänyt Suomen edun mukaisesti, ja meidän pitää hyväksyä se”, Bunjaki kertoi.

Hetemaj ei halunnut kommentoida uutista keskiviikkona.

Perparim Hetemaj’n veli, Veikkausliigaseura SJK:n keskikenttäpelaaja Mehmet Hetemaj kuuli keskiviikkona Helsingin Sanomilta Bunjakin lausunnosta.

”Olen ollut siinä tiedossa, että mikään ei ole vielä sataprosenttisen varmaa. Olen ymmärtänyt, että Perparim on ollut kiitollinen kutsusta, mutta hän ei ole vielä lopullista päätöstä tehnyt”, Mehmet Hetemaj kertoi.

Mehmet Hetemaj’n mukaan se oli varmuudella tiedossa, että hänen veljensä ei pelaisi Suomi–Kosovo-ottelussa.

”Joka tapauksessa hän ei olisi pelannut Kosovoa vastaan, vaikka olisi valinnut jatkaa Suomen edustamista”, Mehmet Hetemaj sanoi.

Hetemaj’n valinnasta on riittänyt spekulaatioita ja keskustelua sen jälkeen, kun Kosovo hyväksyttiin mukaan Uefan ja Fifan kilpailuihin.

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Hans Backe kertoi viime viikolla, miten 43 A-maaottelua pelannut Hetemaj oli halunnut jättäytyä MM-karsintojen avausottelusta Kosovoa vastaan sivuun.

”Hän sanoi, ettei halua pelata synnyinmaataan vastaan. Kunnioitan hänen päätöstään jättäytyä siitä ottelusta sivuun. Siksi hän ei pelaa myöskään Saksaa vastaan. Kosovo-ottelun jälkeen puhun hänen kanssaan tulevaisuudesta. Olemme puhuneet vain Saksa- ja Kosovo-otteluista”, Backe kertoi.

Maajoukkueen päävalmentaja Hans Backe sanoi ymmärtävänsä, että tilanne on erittäin vaikea Hetemaj’lle.

Hetemaj ei ole itse kommentoinut julkisuudessa päätöstään.

Helsingin Sanomat kysyi Brysselissä Belgia-maaottelun aikaan Hetemaj’lta hänen ajatuksiaan siitä mahdollisuudesta, että Suomen karsintalohkoon tulisi Kosovo.

”Olen erittäin iloinen kaiken jälkeen, että Kosovo voi peluuttaa maajoukkuetta kaiken sen jälkeen, mitä kosovolaiset ovat kokeneet. He ansaitsevat sen. Fudis on heitä yhdistävä tekijä ja ylpeyden aihe. Jos Kosovo tulee Suomen lohkoon, olen iloinen, että se saa pelata, mutta en osaa sanoa mitään muuta siitä”, Hetemaj kertoi ennen Belgia-ottelua.

Viisivuotiaana Suomeen muuttanut Hetemaj on syntynyt Kosovossa.

Korjattu Kosovon päävalmentajan nimi.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?