Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Amerikkalaisen jalkapallon tähti jatkoi protestiaan Yhdysvaltoja vastaan

Urheilu
 
Helsingin Sanomat
Jake Roth / USA Today Sports
Colin Kaepernick teki sarkastisen sotilastervehdyksen joukkuekaverilleen ennen kansallislaulua.
Colin Kaepernick teki sarkastisen sotilastervehdyksen joukkuekaverilleen ennen kansallislaulua. Kuva: Jake Roth / USA Today Sports

San Francisco 49ersin pelinrakentaja Colin Kaepernick joutui yleisön buuasten kohteeksi, kun hän jatkoi protestiaan Yhdysvaltoja kohtaan harjoitusottelussa San Diego Chargersia vastaan.

Kaepernick laittoi toisen polvensa maahan kansallislaulun aikana, eikä siis osoittanut vaadittavaa kunnioitusta sitä kohtaan seisomalla selkä suorana.

Tähtipelaaja haluaa tällä tavoin herättää keskustelua mustien huonoa asemaa Yhdysvalloissa. Hän on protestoinut vastavaalla tavalla jo useita kertoja. HS.fi taustoitti Kaepernickin mielenilmauksia tiistaina.

Amerikkalaisen jalkapallon yleisö on hyvin isänmaallista. Kansallislaulua soitettiin stadionilla kunnianosoituksena USA:n sotilaille, mikä lisäsi entisestään katsojien kiukkua. Kaepernickille buuattiin kuuluvasti koko ottelun ajan.

Katsomossa oli myös kyltti, jossa luki: ”Olet amerikkalainen. Käyttäydy sen mukaan.”

Kenttätapahtumien perusteella Kaepernick ei ollut moksikaan buuaksista. Hän syötti heti alussa touchdownin ja oli tärkeässä roolissa kun sanfranciscolaiset vieraat voittivat 31–21.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?